feeden ceranfeld: подробни инструкции

Днес керани са добре известните полета за готвене. Това също увеличава необходимостта от разбиране на работниците да изграждат и разширяват тези. Специално внимание трябва да се обърне на прикачения файл, защото отново и отново са много приключенски укрепления, за да се види. В последващите инструкции за инсталиране, затова подробно обясняваме привързаността на керамичното поле.

Видове керамични полета

Ceran Fields отдавна са изместили класическата електрическа печка с ролеви котлони. Дори ако керамичната кутия е разговорно с потребителите за стъклената керамична плоча с технология за халоген (при включване, съответните светлини са дълбоко червени и са много горещи много горещи), все още има няколко техники за затопляне на храната, използвайте стъкло Керамика:

 • Също така четете - водни петна върху керамичното поле?
 • Също така прочетете - печат на керамика
 • Също така четете - реконструкция на керамична кутия
 • CERAN поле с халоген или. Инфрачервена технология
 • Стъклена керамична кутия с индукционна технология
 • CERAKOHFELD с газова горелка (38,99 € в Amazon *) N (газ под стъкло, газ на стъкло)

Опции за монтаж

В допълнение, все още можете да различавате керамични полета, които са вградени в тях с плочата за готвене в тях. За това съответният жлеб трябва да се смила в работния плот. След това се стига до замръзналата граница, след това следва стъклената керамична плоча. Този тип събрание все още не е успял да надделее толкова много, но става все по-важно.

Уплътняване между плочата на работния плот и стъклена керамична плоча

Ясно е по-често да се види Ceranfelder, които са поставени на работния плот. Отново, има уплътнение между рамката на работния плот и керамична рамка. Не рядко, Monteure също използвайте подходящ силикон за храната, за да запечатате керамичното поле на работния плот. Ако искате да запечатате стъкления керамичен плот със силикон, не трябва да пренебрегвате, че това е съвместна поддръжка, която редовно да се подновява на редовни интервали!

Фиксиране на стъклокерамика

За действителното приложение се използват скоби, които вземете работния плот като нокът. След това съществуващият винт е затегнат. В резултат на това клипчето за нокти се стяга. Предимството на тази техника за закрепване е, че можете да регулирате керамичното поле толкова добре.

Не забравяйте да спазвате различни условия и информация на производителя

Важно е при монтиране на керамичното поле, така че да можете да се приближите до стъклената керамична плоча отдолу. В този контекст имайте предвид инструкциите за безопасност на производителя, които могат да изглеждат така:

 • Крайните ленти и други подобни трябва да бъдат направени огнеупорни (и с индукционния плот)
 • Конвенционалните чекмеджета не могат да бъдат под - трябва да са достатъчно място за разсейване на горещ въздух
 • Когато свързвате над фурната, плотът трябва да е абсолютно стегнат - в противен случай има късо съединение, ако течността изтичане тук

Инструкции за инсталиране за прикрепване на керамично поле

 • Ceranfeld
 • Монтажен материал (винтове, стиби с груб или или или. Нокти, печат и т.н.Да се)
  По избор, свързващ материал за електрическата инсталация
 • Залепваща лента (ако се прави и електронна инсталация)
 • Шаблон (ако работният плот също трябва да бъде изрязан)
 • Различни отвертки
 • Различни клещи
 • При извършване на точката на фазата на електрическа връзка или мултиметър
 • Работна светлина
 • Бормашина (48,00 € в Amazon *) със съвпадащи тренировки (ако работният плот трябва да бъде подготвен)
 • Мозайката (ако работният плот трябва да бъде подготвен)
 • Електрически лист или / и файл (евентуално за преработване)
 • Ниво на дух
 • Масонски молив

1. Подготовка работи преди свързване и монтаж

Първо, трябва да бъдете премахнати за връзката с печка, ако искате да свържете керамичната кутия. Тъй като това е трифазен трифазен кръг, който е закрепен индивидуално, трябва също да изключите три предпазителя или. отделен. За съвременните сгради това е предимно първите три предпазители в кутията с предпазители.

Но никога не ги оставяйте сляпо! Ако не сте сигурни, трябва да изключите или развиете основния предпазител. След изключване на предпазителите, припокрийте превключвателите така, че да не могат да бъдат случайно включени от трето лице, докато работещи в системата за захранване.

2. Подгответе работен плот

Сега нарисувайте изрязания с шаблона. Шаблонът е ново керамично поле в опаковката. В квадратни котлони пробиват дупки в ъглите. Оттук сега можете да започнете мозайката. Може би все още трябва да меленеш всичко (файл, раздразнение, електрически боб, мелница за кола и т.н.Да се).

3. Вмъкване и сигурно керамично поле

Сега уплътнението се поставя така, че да зададете керамичното поле. Сега най-малко четири нокти са прикрепени отдолу и стегнати след регулиране на плочата.

4. Свързване на стъклената керамична плоча

Преди да се свържете, проверете с фазов проверка или мултиметър, независимо дали напрежението все още се прилага към един от трите външни проводника (L1, L2, L3). За самостоятелна керамична кутия връзката се извършва директно върху стадото може. Как да видите диаграмата за свързване можете да намерите тук: Connect Ceranfeld.

Там ще намерите и информация за това как да направите електросъдържането на CERAKOHHFELD, ако трябва да се свърже допълнителна и самостоятелна фурна. Не свързвайте фурната до всяка шукедоза!

5. Теза

Ако връзката се осъществи заедно с фурна, можете да свържете и монтирате фурната. В инструкциите на производителя ще намерите конкретни инструкции.

Съвети и трикове Имате ли нужда да закупите нов плот, защото искате да замените старата керамична кутия, може да са различните размери на керамичното поле за вас, както може да искате да промените външния вид на вашата кухня. Те не могат да решат дали конвенционалната халогенна или съвременна индукционна технология виж "индукционната плоча - предимства и недостатъци" ръководство, което прави решението по-лесно за тях.