Керамичен плот: Две плочи не работят - какво можете да направите??

Ако цяла половина от керамичния плот вече не работи, добрият съвет често е скъп. В тази статия ще разберете подробно какво може да бъде това, как могат да бъдат изолирани грешки и какви разходи могат да се очакват за ремонт.

Причини за неуспех

Ако две плочи на керамичен плот вече не работят, може да се приеме, че това е дефектен отоплителен кръг. Първо вижте дали светлината на лошия панел светва, когато се опитате да го включите. Ако случаят е такъв, вече можете да изключите определени дефекти (контрол).

  • Прочетете също - петна от вода върху керамичния плот?
  • Прочетете също - Цената на керамичен плот
  • Прочетете също - уплътнение за керамични плотове?

Възможните причини са:

  • Нарушения в потока на електричество
  • разхлабени връзки (доста рядко)
  • Дефект на плочите или определени контролни елементи

Само подходящо оборудван техник може да определи действителната причина за грешката. Не трябва нито да отваряте, нито да демонтирате керамичен плот - само това може да бъде животозастрашаващо (части под напрежение и ток под високо напрежение).

Проверете предпазителите

Това, което определено трябва да проверите, преди да се обадите на обслужване на клиенти, е дали всички предпазители са на място. Особено ако на керамичния плот работят само 2 плочи, един от трите предпазители за печката може просто да изскочи. Бърз поглед към това определено си заслужава.

Ремонтни разходи

Разходите за ремонт могат да варират значително в зависимост от причината за неизправността. За диагностиката на техника обаче обикновено трябва да приемете около 100 EUR - 200 EUR за обслужване на клиенти.

Смяната на една плоча може да ви струва 200 - 300 евро, като с две плочи можете да очаквате почти двойно повече. Ремонт или. следователно смяната на запис едва ли си струва.

В случай на по-опростени ремонти, които могат да бъдат направени незабавно на място и където са необходими само няколко части, все пак може да има смисъл.

Ремонти и застраховки

Дори ако керамичният плот е включен в застраховката за домакинско съдържание, застрахователните компании не покриват никакви повреди по компонентите. Само стъклената повърхност е застрахована от повреда на стъклото при много специфични условия, но дори това трябва да е договорено отделно. Следователно не можете да разчитате на възстановяване на разходите от домакинската застраховка.

Съвети и трикове В случай на по-големи дефекти, обикновено купувате нов по-евтино или икономично. Напълно нова печка често може да бъде по-евтина от ремонт.