CO2 диета: 5 храни, които трябва да правим без сега

В диетата на CO2 паунда не трябва да се връщат, но парниковите газове. Казваме ви кои храни са най-големите климатични прозрения.

Докато храната се приземи с нас на чинията, често трябва да пътувате много дълъг. До Отглеждане, преработка и транспорт се събират за екологично вредни парникови газове. Те включват, в допълнение към въглеродния диоксид (CO2), метан и азотен оксид.
За някои хранителни продукти са особено много парникови газове. Да бъде, защото те трябва да бъдат изключително силно оплодени или да бъдат внесени далеч. По отношение на транспорта са в чужбина най-големият климатичен убиец.
Но дори и ако караме да пазаруваме с колата, повтаряме много CO2 - дори повече, отколкото с вноса на храни от товарач.
Бакшиш: С приложението от климатика може да се намери колко CO2 е в съда.

Защо CO2 е толкова лошо за околната среда?

Парниковите газове са основно отговорни за глобалното глобално затопляне. Времето играе лудо, ледниците се стопяват, земята е наводнена, тя идва да се смачка, животните умират и най-накрая нямаме какво да ядем повече.
Тъй като докладите за ЕАНТЪРСТ, храненето е 30% от общото производство на CO2. Всичко е по-важно най-накрая да влезете в спирачката тук. Решението е диетата CO2, Когато предлагаме като нормална диета "Забранено" храна. В този случай, тези с лош баланс на CO2.
Според мотото "познавам врага си" искаме това 5 най-големи климатични прозрения в нещата парникови газове и техните алтернативи да се въведе. В допълнение, ние ви даваме някои осезаеми съвети, с които можете да защитите общата храна за климата и околната среда.

1. CO2 Диета: климатична проницателност авокадо

Вегетарите трябва да бъдат много силни: авокадото е истински злодей в KliMafragen. Защото толкова вкусно и здравословно, плодът е също, толкова сложен и климатик е отглеждането ви. За да напоявате три авокадо, тя приема десет пълни вани (1.000 литра).
Но това не е единственият грях, който отива в климата на авокадото: има добро четириседмично море, специално за съхранение на топлина, много тапицерски материал за без предразсъдък и зряло вино с етилен газ.
Не на последно място, безсмислените плодове са безмилостно отпечатани и изхвърлени, така че те дори не влизат в търговията. Това не ни вкусва така.

Алтернативна на авокадо може да бъде домашният лешник. Тя също е пълна с витамини. И също и от нея да направи вкусен вегетанец се разпространява. Успокоявайте ядките за няколко часа във вода и след това пюре в многоспречен.
> Например, можете да пазарувате подходяща миксер тук в Ото.*

2. CO2 Диета: Климат застраховател кафе

Технологията на климата включва и кафе до супер резултатите. И ние не говорим за кафето-да отидем в злото Werwerfkers или Alucasps за кафемашина.
Дори кафето на Schnoe падат за климатични предпазители в позор. Те консумират много тор, когато се култивират, водата (чаша жадна след 140 литра вода) и площ. Нашите резервоари за кафе стават жертва на жертвата. На нечовешките условия на труд, ние не искаме да започнем.
Повече за това: Какво е справедлива търговия? Справедлива търговия просто обяснена
Има транспортен маршрут, натоварен с CO2, предимно от насаждения от Бразилия, Виетнам и Колумбия. Така че отпечатъкът на CO2 вече може да бъде горд 100 грама кафе кафе.

Климатични алтернативни алтернативи са "muckfuck" - напитки с местни съставки като гланци, ечемик и написани. Кафе за зърнени култури може да бъде намерено тук, например в Amazon.* Само на Kaffein-Kick, който трябва да направите без него.
Вместо това, за достъп до черен или зелен чай, в околната среда, едва ли очаква екологично. Защото чайът е и CO2 чудовище. Във потреблението на вода, кафето надминава чая около осем пъти.
Във видеото: така че можете да направите храна по-дълго повече

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Aischa Butt

3. CO2 диета: климатичен застраховател ориз

Изненада, изненада: Също така с ориз виж климатични активисти черни. В мокро пътуване има силно умножение на кал бактериите. И от своя страна, произвеждащ масивен метан газ - който още по-радикал допринася за глобалното затопляне от общия въглероден диоксид.
В сравнение с картофите попадат 30 пъти повече CO2 при ориза. В цифри: 1 килограм картофи носят го на 200 грама CO2, 1 килограма макаронени са на 1 килограм и 1 килограм ориз на килограм 6 кг.
Отглеждането на ориз също е огромен водни отпадъци. Така че трябва до 5 за килограм ориз.000 литра вода. В допълнение, ерозията на почвата заплашва.

Климатични алтернативи за ориз са добрите стари картофи. Също така с леща от Южна Европа се измъкнете по-добре с CO2 диета.
Ако ориз, тогава най-добре от сухото култивиране. Което уврежда обработваемата площ поне не толкова тежка, колкото и интензивната мокра.
Lesestoff: Нулева кухня: така работи без пластмаса!

4. CO2 Диета: Климат Linner Jackfruit

Друг удар за веганите: Джакфрутът може да бъде комплект за гениално месо, но за съжаление е приличен застраховател на климата.
Така огромният тропически плод по пътя към нашите битови супермаркети събира енергично наказателни точки на CO2. В края на краищата, култивирането (най-вече в Шри Ланка) обикновено работи под справедливи условия и в биологичното качество.
Най-климат Miese прави вноса и обработката на Джакфрут в алулти. Но също така като сладки и сушени чипове, акаунтът на греховете на Джакфрут няма да бъде по-добър.

Климатични алтернативи за Джакфрут По принцип всички други вегетариански соя или лупинови продукти са.

5. CO2 Диета: Климатичен застраховател Шоколад

Това боли правилно: трябва също така да бързаме шоколад в диета CO2. Особено тежък е падането на греховете на млечния шоколад, тъй като цялото мляко се обработва в много екологични движения.
Дори (често нечовешко) култивиране, разграждането и транспортирането на какаовия боб управляват емисиите на парникови газове в сумата. Млечният шоколад го води в обработката до 350 грама CO2, с тъмен шоколад, той е най-малко "само" 210 грама на черен дъска.
Особено горчиво: Често шоколадово палмово масло, което от своя страна е едно от най-големите климатични прозрения изобщо. Защо? За да засадят петролните длани, огромни пейзажи в тропическите гори са украсени - има огромни маси от CO2 като димни облаци във въздуха.
Четене Съвет: Sweet Diy: Можете да направите шоколада си толкова лесно

Климатична замяна на какао е клон, плод на Йоханисбротбаум. Karobbaum расте, наред с други неща, в Средиземно море, така че вносът да е по-малко CO2. Карамел-сладките плодове могат да бъдат притиснати в сироп или сух прах.
По отношение на шоколада помага да се постави варианти без длан. Най-добре на вегетарианския тъмен шоколад. Ние също така препоръчваме "справедливи" продукти, които са произведени без деца и принудителен труд.

10 съвета за ядене на климат

Първата стъпка в диетата CO2 е да поставяте под въпрос вашите собствени навици и да намерите по-добри начини за приготвяне на климат и пазаруване. Следните съвети могат да помогнат.
1. По-малко месо и повече зеленчуци хранене: Независимо от метановия газ чрез смилаещи крави, производството на месо и други животински продукти като мляко и сирене е енергия и климатизация на бедствие.
2. Изберете сезонни продукти от региона: Тук ще намерите сезонен календар. Също така обръщайте внимание на това дали местните плодове и зеленчуци са обичайно (по-добри био) или отглеждани в оранжерията.
3. Купете прясна храна вместо замразена храна: Например, свободното фризер като печене на флини попадат почти три пъти повече от парникови газове, както за пресни картофи.
4. Bio или Fairtrade пазаруване: Вместо само след специални оферти в диска, трябва да предприемете доста търгувани храни в аптеки, биологични магазини или реформи в най-добрия случай.
5. Преучете се с екзотична суперхрана: Дали Chibam, Gojia и Acai плодове или мачове - всички супер здравословни плодове идват от далеч и отиват за сметка на нашето климатично знание.
6. Пазаруване или пазаруване на велосипеди: Всеки курс прави тънък - който се отнася и за диетата CO2. Така че по-добре посещение наблизо супермаркети (на 5 км). И просто не се стремим с услугата за доставка!
7. Инсталирайте и направете себе си: Най-добре е да се измъкнете с климата си, ако вашите плодове, зеленчуци и билки сами пораснат и по друг начин са запознати с DIS от кухнята.
8-ми. Пригответе себе си, вместо да ядете: Кой готви себе си сами, определя колко екологично са храни. Да ядем, изглежда различно. Има и високи стойности на CO2 в отопляемите ресторанти. Да не говорим за пътуването на автомобила до ресторанта.
9. Избягвайте въглищни скари и микровълни: За грил и въглен, много тропическа дървесина се изчиства и внесена до високи стойности на CO2. Големият застраховател на климата също са микровълни.
10. Използвайте храна, вместо да изхвърляте: CO2 диетата също е предназначена да консумира по-малко. Така че по-скоро правят няколко малки покупки, вместо да натрупват храната и след това да се отдръпват в най-лошия.
Продължавай да четеш: Премахване: гениални рецепти за жителите, спестяване на време и пари

Съвет за книга: Информацията от статията идва от четната книга "Climate Frequare Cuisine" от Freya-Verlag.
В него Volkkundlerin Monika Röttgen излага най-големия климат на климата и дава вълнуващи прозрения и съвети за опазване на околната среда по време на хранене, готвене и пазаруване. И не с луд индекс, но чудесно лесно и забавно.

Четене Съвет: Спестете храна: най-добрите приложения за по-устойчив живот