коронавирус в кучето: предаване и мерки

Заради Covid-19 много хора трябва да останат в карантина. Но как да доставяте домашния любимец? И има коронавирус в кучето? Ние изясняваме.

За да се ограничи разпространението на коронавирус, много магазини са останали и публичните събития са отменени. Но не само, че: Да покажем симптомите или да имам контакт с някой, заразен с COVID-19, трябва да останем под карантина. Но как се държите като собственик на куче?? Все още можете да отидете на разходка с кучето?
И има коронавирус в кучето? Ако е така, как изглеждат симптомите? И е възможна зараза между хората и животните?
Изясняваме основните въпроси за коронавирус кучето.

Коронавирус куче - човек: е възможно прехвърляне?

Всичко ясно: Досега науката предполага, че COVID-19 не се прехвърля между мъж и куче. Световната здравна организация на Организацията на обединените нации (СЗО) и Европейският център за контрол на болестите (ECDC) обявиха. Съответно, кучетата трябва да бъдат подложени на специални защитни мерки като карантина.
Досега има само едно позоваване на инфекция от коронавируса в кучето: домашният любимец на заразен от Хонконг имаше малки количества от SARS COV 2 патоген за ударни проби от нос и устна кухина. Дали това наистина означава, че кучето е заразено с коронавирус или дали е само пасивен запис на частици от околната среда, обаче, е неясен. Досега кучето не показва симптоми на заболяване.
Понастоящем Институтът Friedrich-Loeffler извършва проучвания за възможното предаване на корковирус между мъж и животно. С първите резултати не се очаква преди края на април.

Коронавирус: Опасен за домашни любимци?

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Esther Pistorius

Коронавирус в кучето: симптоми

Коронавиренът вече е на разположение за животни. Въпреки това, това е друг патоген, отколкото в COVID-19. Коронавирусите се срещат при кучета, например, когато идват от по-големи доходи или кученце. Симптомите са например повишена температура, загуба на апетит, слабост и кървава диария.
Кучешкият коронавирус не е опасен за хората. Той също така се различава значително от COVID-19.

Е covid-19 опасен за кучето ми?

Тъй като преди това се приема, че COVID-19 не може да бъде прехвърлен на домашни любимци, коронавирусът не е опасен за кучето. Докато се чувствате здрави, определено не трябва да се разделяте от вашия домашен любимец.
Ако успеете, трябва да обърнете повече внимание на строгата хигиена. Това означава: измийте ръцете си внимателно със сапун. Особено преди да докоснете кучето или храната. Близък контакт трябва да се избягва, доколкото е възможно. Лицето трябва да се избягва по принцип, особено ако сте болни като притежател болен, независимо дали е прост студ или covid-19.
Най-добре е, ако поискате семейство или приятели за помощ с грижата за вашето куче.

Който се грижи за карантина около кучето?

В момента много хора са във вътрешна карантина, защото са заразени с коронавирус или са имали само контакт с заразени. Много собственици на кучета са изправени пред въпроса: кой се грижи за кучето ми, когато се спука? И мога ли да отида на разходка с кучето си отвън?
Бъдете достатъчно годни и притежавате частна градина не е проблем, който продължавате да се грижите за кучето си. Тя става проблематична, ако сте обвързани с леглото и нямате собствена градина, защото, разбира се, кучето все още трябва да излиза навън редовно.
Ако сте заразени с Covid-19, вие сте под карантина и вече не можете да напуснете апартамента. Да не ходим на разходка с кучето. Нарушенията ще се изчислят с глоби или дори лишаване от свобода до две години.
В този случай някой друг трябва да се погрижи за грижата за домашния любимец. Пита приятели или поръчаха куче. Трудно ли е да подчертаете и нямате познати, които могат да се грижат за животното, трябва да се свържете с компетентните органи за вашия домашен любимец (кучета, котки, зайци, птици и др.) Внимателно е.
Тук ще намерите бетонови съвети с вътрешен карантина на Федералната служба за защита на населението и облекчаване на бедствия (BBK).

Мога ли да отида с заключване на източника с моето куче гаси?

По принцип собствениците на кучета трябва да продължат да отиват с кучето си Гаси, дори ако трябва да стигне до изложба. Така че случаят е най-малко в страните, Австрия, Испания и Италия засегнати досега. Това обаче със сигурност ще даде по-точни издания. Дългите разходки вече не са там, само кратък гаси кръг в непосредствена близост до бизнеса. Във Франция например човек трябва да носи самооценка на полицейския контрол, за да оправдае причините и продължителността на престоявите.

Разпознават коронавирус в кучето

Показва симптомите на болестта на домашни любимци и все още се уверете, че коронавирусът може да действа в кучето, не изтича паника. Важи за вашия ветеринар и оставете симптомите да изяснят там. Ако симптомите всъщност показват COVID-19, дори при кучета, тест може да се извърши върху коронавируса. Вероятността вашето куче да се бори, но се счита за добро, както е изключено.

Swell:

  • Федерално министерство на храненето и селското стопанство
  • Фридрих-Лофлер-институт (Федерален изследователски институт за здравето на животните)
  • Световна здравна организация (СЗО)