Коронавирус: Тук рискът от инфекция е най-висок

Броят на короналните инфекции продължава да нараства в Германия. Институтът „Робърт Кох“ сега е изследвал къде е най-голям рискът от инфекция.

Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

Видео от Естер Писториус

711 Нови инфекции Германия брои в понеделник сутринта и тенденцията се увеличава, тъй като здравните власти са затворени през уикенда. Най-високият процент на нови инфекции от април дори е измерен в събота. Приблизително 25-ти.375 текущи дела имаме в Германия.
Институтът "Робърт Кох" или накратко RKI вече се занимава с местата, в които се наблюдават най-честите огнища на корона. Говори се за огнище, когато възникне една или повече други инфекции във връзка с инфекция.

Тук повечето хора се заразяват

Проучването на RKI за епидемичното поведение на коронавируса вече е документирало къде повечето хора са заразени с вируса. Особено сега през лятото може да си помислите, че увеличеният брой ваканции може да е виновен за нарастващия брой.
Прочетете също: Заради корона: идва скоро четиридневната седмица?
Но това не изглежда така: особено в Частно домакинство Започнете с вируса, 3902 огнища бяха датирани там. Въпреки това, той също така показа, че избухването в частно домакинство най-често се случва, средно за заразено лице, но "само 3,2 души.
Също Старши и старчески домове са гореща точка за огнища на корона. Тук бяха досега 709 огнища Регистрирани, последвани от работно място В 412 огнища и. t Болници В 402 Прониквам.

Тук най-интензивната инфекциозна опасност дебне

Въпреки че един регистрите в горните места най-често срещаните огнища на корона, но най-интензивно откриват тук: в Бежанец Hots и настаняване за търсещи убежище. Дори ако тук досега "първо" 109 огнища бяха съобщени, тези огнища всеки заседнат. 20 души с COVID-19.
Също в. T Старши Ако огнището не е само често, но и с интензивна опасност за инфекция. Средно има 18 души, които заразяват с вируса.

Тук огнища са досега рядкост

Особено справянето по темата училище е чувствителна тема по време на пандемията на короната. Въпреки това, човек е най-малко огнища В 31 На номер.
Също в. T обществен транспорт Ако Institutят Robert Koch преброи много малки случаи, в курса досега няма нито един. Въпреки това, пробивите също са много трудни за разбиране поради анонимността на участието.
Също така прочетете: "Пещерата на лъва" - звезда Франк Телен: положителен коронов тест