Дюбели за пробиване

Пробиването на душата трябва да се извършва с прецизност, защото дюбелът запазва само толкова добър в дупката на дюбелата, тъй като това е подходящо за дюбела. Така че има основна процедура при пробиване на Dowellöcher, нито свойствата на материала, който трябва да се наблюдава, от който се състои под земята.

Пробийте дупки на Dowell в различни материали

Дюбелите се използват в тавана, под и стената. Субстратът може да се състои от множество материали. Типични са, наред с други неща, последващите строителни материали, от които може да съществува подземното място:

  • Също така четете - дюбели без пробиване
  • Също така четете - дюбели и сондажа
  • Прочетете също - отрязайте дюбелите
  • Бетон
  • Сушилни плочи (гипсокартон и т.н.Да се)
  • Твърда плочки
  • Кухи плочки
  • Порен бетон (газобетон)

Това са най-често използваните материали, когато става въпрос за материала на стените, одеяла и подове. Свойствата варират от порест и леко крехък до изключително твърд или мек. Затова след това ще получите различни процедури за пробиване на дупки на Dowell.

Бетон, порен бетон и подобни материали

Pore ​​бетон или газ бетон е сравнително мек. Така че можете да използвате конвенционална каменна бормашина. Някои занаятчии и домашно подобрение се кълнат с газов бетон дори и върху метални тренировки, тъй като те официално намаляват дупките. Въпреки това, трябва да използвате стара метална бормашина. Отворите се пробиват само чрез завъртане на тренировката (48,00 € в Amazon *) и те не трябва да се пробиват.

Нещо проблематично разглежда бетон. Тук трябва да използвате специални бетонни тренировки, които също са втвърдени. Това е доста смислено да се направи с малка бормашина. Трябва също да настроите тренировката за удар с пробиване. В зависимост от качеството на бетона, може да е, че вече не можете да тренирате през материала с обикновена бормашина с удар и вместо това се нуждаете от бормашина.

Пробийте дупки за Dowell в елементите на сухото строителство

Повечето от тях ще бъдат чинии, направени от гипсокартон (GK). Но също така е от решаващо значение дали плочите за сухожилно облекчение са били определени директно на зидария или стойка зад нея. Тук трябва да различавате особено според вида на дюбела и по този начин след процедурата за пробиване.

Или използвайте специални дюбели, които се нарязват в плочите или дюбелите на кухината, които разпространяват звездната форма зад плочата в кухините. Отегчен без шок. През плочите за сухожилно облекчение можете да режете и със стара метална тренировка "нарязана". Бавна скорост не е задължително да тренирате.

Бройна тухла (куха и пълна)

За пробиване Dübelhöchern в тухла трябва да използвате специални тухлени тренировки. Те гледат на пръв поглед като комбинация от метални и каменни бормашини. Тъпът въртящ се от каменни бормашини е малко по-фин и в същото време остър ръб. Но има и специално излекувани тухлени тренировки, тъй като те се използват за тухлени тигани, които приличат на метални тренировки.

Важно с тези тренировки е режещия ръб. Това трябва да е остра. В допълнение, тренировката не трябва да се поставя на инсулт. Така че можете да пробиете дупки в мрежата, особено в кухите плочки, които са прецизни и не избухват. За пълните тухли този проблем също се избягва.

Съвети и трикове Въпреки всички предпазливи, може да се случи, че сондата вече не се вписва. В повечето случаи душата на дюбелата може да бъде запазена чрез използване на дюбели за залепване, т.е. химични или инжекционни дюбели.