Осигурете покрива - стара технология в нов облик

Катранът е един от най-старите уплътнителни материали от всички - но материалът е опасен за здравето и вреден за околната среда. Днес много по-съвместимият битум се използва, когато покривът трябва да се катранира. Можете да намерите най-добрите съвети и трикове за разкъсване на покрива в нашето ръководство.

Битум - модерен материал за "катранени покриви "

Битумът се произвежда като остатъчен продукт по време на вакуумна дестилация на петрол. Битумът също се среща естествено на някои места по земята. Битумът е неразтворим във вода и следователно е идеален за запечатване на покриви с наклон най-малко 2%.

  • Прочетете още - Двуслойният покрив
  • Прочетете още - Оптимален контрол на птиците на покрива
  • Прочетете също - Общи ъгли на наклон на покрива

За преработка битумът трябва да бъде обработен, за да може да бъде обработен. С помощта на разтворители нормално твърдият материал може да се втечни и след това да се използва като боя или студено заваряване. Горещото заваряване на битумни листове обаче е по-трайно (26,99 евро на Amazon *), поради което те също се наричат ​​заваръчни листове.

Битумните листове се полагат на покрива със съответно припокриване. За целта листовете се загряват равномерно, когато се развиват с газовата горелка (€ 38,99 на Amazon *), след това вискозният битум се залепва към покрива. По време на обработката трябва да се образува мънисто по шевовете между листовете. Това е признак на стегнат, правилен, добре заварен шев.

разходи

В сравнение с керемиден покрив, катранените покриви са много евтини. Покривната конструкция е много по-лесна в сравнение с керемидения покрив. Катранените покриви се състоят от значително по-малко слоеве от керемидените покрития, а боите за запечатване са излишни, тъй като самият битум служи като уплътнение. Освен това малките течове могат да бъдат отстранени много лесно и без никакви проблеми сами.

Заваряване на битумен лист: стъпка по стъпка

  • Уверете се, че покривът е чист и без остри или заострени части
  • Като тест развийте битумната ламарина и я поставете на покрива.
  • Навийте мрежата обратно и я прикрепете.
  • Загрейте битумния лист с газовата горелка, докато го валцувате. Не забравяйте да загреете материала равномерно. Битумът трябва да е вискозен и нито прекалено студен, нито прекалено горещ.
  • Внимателно залепете битумния лист, като обърнете внимание на съответното припокриване.
  • Можете просто да удължите твърде късите дължини, като натиснете нагрятия материал един върху друг с припокриване.
  • Битумът трябва да изтече малко по краищата на шева и да образува малко топче.