Покривни греди с бяло покритие, какво да се прави?

Бяло покритие често може да се намери на по-стари покривни ферми, греди или покривни летви. За това са отговорни консервантите за дърво, използвани като импрегниране. Те образуват соли на повърхността, които стават забележими като бели отлагания.

Каква е причината за изливането на сол в гредите на покрива?

Причината са аниони, които при взаимодействие с преобладаващата влажност на въздуха химически променят повърхността на дървото. Колкото по-високо расте солевият депозит, толкова повече влага е свързана. В резултат изцветяването продължава да расте и в крайна сметка унищожава дървесната повърхност. Повърхността е изтъркана и дървото има намалена якост в зоните на ръба.

  • Прочетете също - пукнатини в покривната греда, безвредни или опасни?
  • Прочетете също - Как правилно да боядисвате стари греди на покрива
  • Прочетете също - напълнете дървени греди, вместо да ги подменяте

Тези аспекти са виновни за степента на разрушение:

  • рН 11
  • Концентрация на киселинното или. основно решение
  • температура
  • влажност
  • Продължителност на въздействието
  • Дървесни видове

Какво трябва да се има предвид по време на ремонт?

На първо място, трябва да сте сигурни, че бялото покритие не е плесен в покривната конструкция. Мухъл може да се види само когато се е разпространил много далеч. Често го виждате само при смяна на покривната конструкция.

Ако има истинска корозия на дървесината, гредите на покрива често могат да бъдат спасени, тъй като дървесината обикновено е повредена само на повърхността с дълбочина няколко милиметра, а вътрешността е все още непокътната и стабилна.

Ето как трябва да го направите

1. В миналото често са се използвали консерванти за дърво, които са вредни за здравето. Следователно трябва да се предпазвате по подходящ начин по време на работа.
2. За да се отстранят петна от сол, повреденият материал се отстранява с твърда четка, телена четка или фреза за конструкция.
3. Ако е възможно, вземете получения прах с промишлена прахосмукачка и го изхвърлете по съответния начин.
4-ти. След това проверете останалото напречно сечение. Ако е необходимо, гредите могат да бъдат удвоени, покривните летви могат да бъдат заменени.
5. В случай на екстензивно образуване на влакна, което може да наруши стабилността на гредите на покрива, трябва да се получи статична оценка от специалист.
6-то. Ново покритие на почистените греди на покрива обикновено не е необходимо, ако е, тогава проверете за съвместимост с намерените химикали.

Съвети и трикове Алтернатива е лечението с слабо разтворими соли. Това намалява хигроскопичния ефект на солта. Предимството е, че повредената повърхност не трябва да се отстранява. Недостатъкът на този процес е по-късен проблем с изхвърлянето.