Покривен хоросан: за полагане на билни и стрехови плочки

Покривните разтвори трябва да отговарят на специални изисквания както по отношение на еластичността, така и на якостта на залепване. Прочетете всичко за покривния хоросан и неговото използване, областите на приложение и цените и разликите в цените тук.

Използвай за

..

  • за полагане на стрехи и билни керемиди на покрива
  • ако не е монтиран отдушник, също за полагане на билни плочки
  • като замазка за замазка за керемиди
  • Прочетете също - хоросан за градински стени и полагане
  • Прочетете също - Кофи за хоросан: не само за хоросан
  • Прочетете още - Фугираща смес за водоустойчиви повърхности

По принцип само хоросан (7,79 евро на Amazon *) от MG II, т.е. варов цимент или хидравличен хоросан, са подходящи като покривен хоросан. Това е предвидено и в DIN.

Свойствата, на които покривният разтвор трябва абсолютно да отговаря, са, от една страна, устойчивост на атмосферни влияния и, от друга страна, еластичност, която се втвърдява, и в същото време достатъчна якост на опън.

Тези изисквания произтичат от условията на покрива на сградата, на които покривният разтвор трябва да отговаря. Освен това DIN също така изисква хоросанът да е пропусклив за дифузия на пари.

Свойствата на покривния разтвор се постигат чрез добавяне на циментови влакна, от една страна, и устойчиви на атмосферни влияния синтетични влакна, от друга. Този състав също така насърчава адхезивната якост, особено върху изгорели камъни, и способността за задържане на вода на хоросана.

По отношение на консумацията изчислявате с около 17 л пресен хоросан на 4 до 6 тухли със стрехи, но това винаги зависи от избраната дебелина на полагане и е само грубо ръководство.

В повечето случаи хоросанът за покриви се използва като сух хоросан. Както всички други хоросани, той се предлага в почти всеки магазин за строителни материали. Тук цените са относително близки, но има разлики в цените между отделните производители.

Покривният хоросан може да бъде поръчан онлайн от почти всеки търговец на строителни материали - например от bausep.de или на хоба строителни материали.com. Евтините оферти струват около 10 евро за чувал от 25 кг, а по-малките контейнери често са малко по-скъпи от по-големите.

Така че можете да запазите разходите

Ако купувате строителни материали, винаги трябва да помните, че често има отстъпки при приемането на по-големи количества - така че винаги купувате всичко, което трябва да купите в инерция, а не по-често - това може да бъде полезно.

Съвети и трикове Следвайте инструкциите на производителя при разбъркване на хоросан - само така се гарантира, че хоросанът запазва свойствата си.