Подновяване на покрива - какво можете да направите

Що се отнася до обновяването на покрива, има няколко неща, които трябва да имате предвид - и вие също имате няколко възможности за това как можете да подновите покрива си. Можете да прочетете повече за това тук в тази публикация.

Обновете стари покриви

Зъбът на времето гризе и покривите - въпреки десетилетията с гарантирана издръжливост на отделните модели керемиди, в един момент идва моментът, когато покривът трябва да се обнови или обнови.

  • Прочетете още - Обновяване на покрива с херметически затворени мембрани
  • Прочетете още - субсидии за обновяване на покрива
  • Прочетете още - Съвети за обновяване на покрива с метални покривни системи

В много случаи, особено когато купувате стара сграда, възниква въпросът как да разберете кога трябва да се ремонтира покрив.

Индикации, че е необходим ремонт на покрив

  • ако се виждат повреди по покрива (керемиди, които са паднали, подхлъзнали се)
  • ако отвътре има влажни петна или плесен, причинени от течове
  • ако летвите или гредите са изгнили, изпъстрени с пукнатини, изгнили или се виждат следи от дървени стърготини (нападение от дървесни червеи)

Ако самата покривна конструкция все още е непокътната, всичко, което трябва да се направи, е да се замени повреденото покритие. С глинените тухли обаче това може да бъде визуално проблематично, тъй като много тухлени модели често не се предлагат в магазините след няколко години и следователно могат да бъдат заменени най-много с модели, които са възможно най-подобни, което никога не изглежда особено красиво.

В случай на ново покритие, има и някои опции за избор на покритие, различно от оригиналното. Бетонните керемиди, например, са значително по-евтини от конвенционалните глинени керемиди и могат да предложат икономическо предимство за нови покриви.

Eternit също е алтернатива на конвенционалните глинени керемиди; има и керемиди от ламарина или пластмаса. В зависимост от модела на гнездото и материала, разходите за нов покрив често са значително различни.

Оптичен ремонт на покрива

Ако само керемидите са станали неестетични или ако цветът вече не съвпада наистина с новата фасада, има и възможност за покритие на керемидите в различен цвят или с ново покритие.

За целта първо се почистват и освобождават от мъх - само тази мярка може да накара покрив, който изглежда отново износен, да блести в изцяло нова светлина. Въпреки това, разходите за професионално почистване и запечатване или покритие на покрива могат постоянно да бъдат в рамките на няколко хиляди евро.

Съвети и трикове Имайте предвид, че при повторно покриване с бетонни блокове трябва да се даде и носещата способност на покрива - бетонните блокове не могат да се използват навсякъде, където са били покрити глинени керемиди.