Покрийте прозореца на покрива отвътре

Всеки има различен интериорен дизайн на тавана и вътрешната рамка на новия прозорец на покрива също трябва да се адаптира към това. От друга страна, облицовката трябва да бъде лесна за едновременно избърсване и здрава.

Вътрешната облицовка трябва да пасва идеално

Изискванията за облицовка на покривни прозорци са доста високи. Тук често се появява влага, така че вътрешната рамка за свързване не само трябва да бъде разумно водоустойчива, но и да приляга точно към прозореца и интериора.

  • Прочетете също - Описание на услугите за цената на покривните прозорци
  • Прочетете също - обличане на капандури по метода на гипсокартон - трябва да обърнете внимание на това
  • Прочетете още - Преоборудване на ролетни щори на покривния прозорец

Ако вътрешната рамка не се работи достатъчно точно, могат да възникнат термомостове и влагата да проникне в изолацията. Нещо толкова очевидно маловажно като вътрешната облицовка може дори да доведе до растеж на плесен.

Купете съответстващи вътрешни декоративни елементи

Много производители предлагат и правилната вътрешна облицовка за своите капандури за прозореца. Те обикновено са особено точни и с високо качество. Но разбира се им липсва индивидуалност. Но ако можете да живеете с него, получавате много добра граница.

Предимства и недостатъци на закупените маскировки

Сглобяемата облицовка на покривния прозорец изглежда като направена от едно парче, докато конструкцията „направи си сам“ изглежда малко фрагментирана. Тази по-късно напълно безшевна облицовка елиминира обичайните малки жлебове за мръсотия и влага, които иначе са склонни да се натрупват.

предимства

  • особено точни
  • добро качество
  • частично допълнителна изолация
  • здрава изтриваема повърхност

недостатък

  • Дизайнът е трудно приспособим
  • обикновено малко по-скъпи
  • не се предлага от всеки производител

Изградете сами облицовки на прозорци

Това поставя много изисквания към уменията на майстора да направи сам да направи и монтира вътрешната облицовка за покривния прозорец сам. Това обаче обикновено е много по-евтино от облицовката на производителя на прозорци.

Дизайнът може да бъде по-добре адаптиран към интериора, ако сами изградите облицовка за покривния прозорец. Има обаче някои подводни камъни по отношение на точността на монтиране и качеството на кантовете.

Съвети и трикове Ако се осмелите сами да изградите облицовката за покривния прозорец, можете да спестите много с нея. Но прецизно монтираните панели, които се предлагат от известните производители, предлагат много за парите си.

В повечето случаи към страничната зона на закупената облицовка се добавя допълнителна изолация. Ето защо, като собственик на жилище, често ви се препоръчва да използвате облицовката, която съответства на прозореца, също и по отношение на разходите за отопление.