Обличане на прозореца на капандурата - трябва да обърнете внимание на това

Видът на облицовката на мансардния прозорец е не само важен за визуалния вид, но също така може да окаже голямо влияние върху изолацията и защитата от атмосферни влияния на мансардния прозорец. Прочетете тук какви опции имате тук и какво е важно.

Обща информация

Обикновено облицовката на капандурата е съобразена с покрива и облицовката на останалата част от къщата, за да се постигне визуална еднородност. В къщи с фасади от шисти капандурата също е облицована с шисти, с покрив от шисти капандурата също е покрита с шисти.

  • Прочетете също - Описание на услугите за мансарден прозорец
  • Прочетете още - Ценови фактори за капандура
  • Прочетете също - изграждане на мансардни прозорци - за какво да внимавате?

Възможни са обаче отклонения от това - например облицовка на капандурните стени с дървени панели. Както винаги, това разбира се зависи от цялостното визуално впечатление и най-вече от конструкцията на капандурата. Тъй като така или иначе ви е необходимо разрешение за строеж на капандурата и обикновено планиране, извършено от архитекта, облицовката на капандурата обикновено е резултат от планирането на архитекта така или иначе.

В случай на сглобяеми капандури, в много случаи облицовката може да бъде адаптирана съответно, така че капандурата да се впише хармонично в цялостната картина.

Технически изисквания за мансардната облицовка

Всеки вид облицовка по естествен начин има и технически ефекти и изисквания; например, за облицовка от шисти на капандурата трябва да се осигурят и подходящи контра летви. Особено важно е да се координират облицовката и топлоизолацията.

Инструкции стъпка по стъпка за оптималната облицовка на капандурата

1. Планиране на облицовката

Първо, помислете какви опции са достъпни за вас за избраната форма на капандура. В областта на мансардния покрив в повечето случаи ще можете да изберете същата форма на покритие, както за останалата част на покрива, с мансардни стени, но понякога имате известна свобода, ако е налична.

2. Вземане на решения и гласуване

В зависимост от избрания тип облицовка на мансардни стени често са необходими определени допълнителни конструкции и често трябва да се адаптира и топлоизолацията. Обсъдете с архитекта предимствата и недостатъците на всяка облицовка и разликите в общите разходи.

3. Направете облицовка

Ако сте уверени и имате подходящия опит, можете също да изработите облицовката сами според строителния план - в противен случай по-скоро трябва да оставите експертите да свършат работата тук.

Съвети и трикове Трябва също да имате предвид, че дървото може да се нуждае от редовна поддръжка - редовно обновяваната боя в труднодостъпната зона на покрива често е трудна и скъпа.