Прозорче на капандура - куполна светлина и изход към плоския покрив в едно

По-специално при плоските покриви, прозорците на покривни прозорци могат да имат двойна функция: Те могат да бъдат както изход към покрива, така и интересен начин за проникване на още повече дневна светлина в стаята. Прочетете тази публикация за това какви видове прозоречни прозорци има, какво могат да направят и къде да ги вземете.

Прозорците на капандурите обикновено водят до плоския покрив

По плоски покриви също понякога се налага да се ходи - десният люк на покрива може да бъде и прозорец на прозореца, който също осигурява много светлина в покривното пространство.

  • Прочетете също - Описание на услугите за цената на покривните прозорци
  • Прочетете още - Лек купол в плоския покрив вкарва дневна светлина в къщата
  • Прочетете още - Преоборудване на ролетни щори на покривния прозорец

Както при всички останали прозорци, има различни качества, дизайн и размери. По правило прозорците на покривни прозорци могат да се отварят напълно, така че да могат да се използват и като изход.

Тук инсталацията понякога може да бъде трудна - поради херметичността - но като правило, при наистина професионална инсталация, прозорците на капандурите и техните рамки също могат да бъдат направени напълно трайно стегнати. Понякога обаче само след подобрение.

Критерии за подбор

  • размера, който искате
  • желаното остъкляване
  • стойността на топлоизолацията

Цени за прозорци за капандури

Подобно на люковете на покрива, най-евтините модели са от порядъка на 100 - 200 EUR. По-големи размери, по-добро остъкляване и топлоизолация бързо оскъпяват много повече покрива.

Най-евтината алтернатива са леките куполи от пластмаса, които обаче не са особено приятни за гледане и обикновено също позволяват значително по-малко дневна светлина в стаята. В зависимост от дизайна тук също можете да получите приличен външен вид с няколко трика и трикове.

Източници на доставка онлайн

  • haske.de: Производителят на прозорци Haske предлага и покривни прозорци.
  • капандур-алтенбург.de: Тук се предлагат и инсталират капандури и люкове на покрива.
  • велукс.de: Освен много покривни прозорци, производителят предлага и покривни люкове

По този начин можете да намалите разходите

Най-евтиният начин е разбира се с лек купол, който може да служи и като изход към покрива. В противен случай също си струва да сравните цените на прозорците на покрива.

Съвети и трикове Важно е инсталацията да се извърши от специализирана компания - за да се стигне наистина за стягащи прозорци в плоския покрив са необходими много умения и опит. Освен това фирмата, която извършва работата, носи отговорност за щети, причинени от течове, а не вие.