Боядисване на керемиди - доказана алтернатива на новите покриви

Покривните плочки стават грозни през десетилетията поради най-разнообразните климатични условия и слънчевата радиация. Въпреки това, докато са все още непокътнати, те лесно могат да бъдат полирани с лак и направени така, че да изглеждат като нови.

Покритията с цвят създават „като нов“ вид

Продължителността на живота на керемидите, особено глинените керемиди, е изключително дълга, петдесет или шестдесет години са почти правило тук. За много по-кратко време обаче керемидите стават значително по-малко привлекателни.

  • Прочетете също - Покривни плочки в сиво: често избирана алтернатива
  • Прочетете още - Остъклени керемиди, алтернатива на ангобите
  • Прочетете още - Гладки керемиди: алтернатива за много съвременни сгради

Не е нужно да ги подменяте веднага, което обикновено е свързано с много високи разходи. Пребоядисването на керемидите също е опция, евентуално заедно с уплътняване.

Това създава външен вид, който прилича на нови керемиди, а уплътнението също удължава експлоатационния живот на керемидите в повечето случаи със значително време.

Боядисване на керемиди - така трябва да продължите

  • подходящ грунд (36,80 евро на Amazon *) (обърнете внимание на информацията, предоставена от производителя на тухли!)
  • Цвят на покритието (използвайте само подходящо определени специални цветове!)
  • запечатване по желание
  • Скелета и предпазни устройства
  • чистачка под високо налягане
  • Валяк за боядисване
  • Пистолет за боядисване

1. Настройте скелето

За работа на покрива ще ви трябва подходящо скеле във всеки случай и евентуално други мерки като предпазни мрежи. Във всеки случай се придържайте към действащите разпоредби за безопасност и никога не приемайте леко самозащитата.

2. Почистете покрива

Почистете старателно покрива си с миячка под налягане. Мръсотията, примесите и мъхът трябва да бъдат напълно отстранени. След това оставете покрива ви да изсъхне старателно

3. Нанесете грунд и боя

В съответствие с инструкциите за продукта, първо нанесете грунда обилно с валяка за боядисване и след това го оставете да изсъхне в съответствие с инструкциите.

След това можете да нанесете боята с валяка за боядисване.

4-ти. Нанесете запечатване

Най-добре е да нанесете наличните в търговската мрежа нано-уплътнители на два слоя с пистолет за боядисване - това дава най-добър резултат.

Съвети и трикове Потърсете съвет от специализирана покривна компания, ако не можете или не искате да извършите работата сами - това обикновено все още е по-евтино от ново покриви. В никакъв случай не трябва да поемате непредсказуем риск - лъскавият покрив не си заслужава.