Полагане на керемиди - основни инструкции

Покриването не е толкова лесно, колкото може да изглежда на пръв поглед - има и доста сложни аритметични задачи и голям брой таблици. Тук можете да разберете какво е важно и как изглежда основната процедура за покриви.

Покриването е сложен бизнес

В зависимост от това кои керемиди трябва да бъдат положени върху кой покрив при какъв тип покритие, предприятието може да изглежда много различно. По същия начин разходът на материали и цената на квадратен метър.

  • Прочетете също - полагане на керемиди - ето как работи самият той
  • Прочетете също - Боядисване на керемиди - ръководство за „направи си сам“
  • Прочетете също - керемиди от Хайделберг, всъщност не керемиди

Има някои основни размери, които играят роля при полагането.

Какво трябва да имате предвид, когато покривате

  • Типът покривало: независимо дали е коронен, единичен или двоен
  • Стандартният наклон на покрива и дали е надвишен или не е достигнат
  • Индивидуалните стойности по подразбиране за керемидата: размери на покрива, които трябва да бъдат изчислени, разстояние на летвата, надвес на стрехата на стрехите, разстояние на летвата на стрехите и билото, разстояния на връзване на границата
  • Съответната зона на натоварване от вятър, в която се намира къщата, и необходимите мерки за защита от бури за отделните керемиди

Всички тези неща - и още няколко - трябва да бъдат обмислени и взети предвид за професионално покритие. Грешките могат да доведат до сериозни повреди на цялата конструкция. Покривниците не са опитни професионалисти за нищо.

Полагане на керемиди - основна процедура

  • Керемиди
  • Креда линия
  • Инструмент за завинтване

1. планиране

В началото винаги има планиране на покрива и подструктурата на носещите летви и контра летви, необходими за съответната керемида. Тук понякога се изисква много изчислителна работа.

2. Полагане на границите

Полагането на керемидите започва от ръбовете. Краищата се завинтват последователно към летвите, така че керемидите да се държат здраво.

3. Отвързване и полагане на останалите керемиди

След полагането на ръбовете покривът се отвързва - тоест необходимите размери се прехвърлят върху покрива с кордата, за да се осигури прав монтаж, така че покривът да е оптично равномерен и да пасва точно между ръбовете.

4-ти. Полагане на хребети

За билото първо се заковава конструкция на покривна летва, след което се поставя уплътняваща лента. След това се полагат отделните билни керемиди и покривът се покрива с тях.

Съвети и трикове Покривните покриви са изключително професионална работа, която изисква много опит. Следователно, винаги трябва да оставяте покрива на покрив, а не да го опитвате сами. Твърде много може да се обърка.