спящо парна гладене желязо - това е най-лекото нещо,

Ако имате проблеми с твърдата вода, ще забележите това отново и отново на ютията си. Тогава редовното отстраняване на котления камък е от съществено значение. Можете да прочетете за най-добрия начин да направите това и най-лесния начин да го направите в нашата публикация.

Премахване на котлен камък от ютията

Тъй като водата също се нагрява в ютията, варовикът може да се утаи тук много бързо. Колкото по-висока е температурата на водата, толкова повече вар се отделя от водата.

  • Прочетете също - Премахване на котления камък на парната гладеща станция - това е най-лесният начин
  • Прочетете също - Парна ютия вече не се пара: Какво да правя?
  • Прочетете също - Каква е консумацията на енергия на ютията?

Отлаганията могат не само да оцветят желязото на плочата, където изгарят, но също така могат да го направят неработоспособен в дългосрочен план и дори да го унищожат. Редовното отстраняване на котлен камък помага значително да се удължи експлоатационният живот на ютията.

Премахване на котления камък стъпка по стъпка

  • Желязо
  • Средство за премахване на котлен камък (оцетна есенция, лимонена киселина, средство за премахване на котлен камък от аптеката)

1. Изпразнете резервоара на ютията

Изпразнете напълно резервоара на ютията, докато в него няма повече вода.

2. Добавете средство за отстраняване на котлен камък

Винаги разреждайте леко оцетната есенция и лимонената киселина, средство за декалциране в зависимост от инструкциите на производителя. Изсипете в резервоара и оставете ютията да се нагрее.

3. почистване

Задействайте функцията за пара няколко пъти. Ако желязото е много калцирано, количеството пара ще се увеличи значително след известно време. Активирайте и функцията за пръскане няколко пъти.

4-ти. да се охлади

Оставете ютията да се охлади, докато температурата стане много ниска.

5. Повторете почистването

Повторете процеса на почистване, описан в стъпка 3, докато резервоарът за вода е напълно празен. Това може да отнеме известно време, особено при големи обеми на резервоара, докато резервоарът се изпразни. Въпреки това, винаги извършвайте почистването изцяло.

6-то. направи пране

В края на почистването изплакнете отново добре ютията с чиста вода. Това също ще премахне остатъците от обезмаслителя от ютията и резервоара. Ако е възможно, тази стъпка не трябва да се пропуска.

Ютия с функция Autoclean

Някои ютии имат вградена функция за автоматично почистване. Тази функция има за цел ефективно да предотврати калцирането на желязото. Това работи за някои производители, но за други е по-малко добре. Обърнете внимание на съответната информация от други клиенти, ако искате да закупите такова устройство.

Съвети и трикове Уверете се, че не можете или нямате право да използвате дестилирана вода във всички ютии. По принцип обаче можете ефективно да предотвратите калцирането от самото начало, като използвате дестилирана вода.