Даниел Кюблбек: Ето защо семейството му вярва, че той все още е жив

Тази седмица беше изчезването на Даниел Кюблбек точно преди една година. Какво са разбрали следователите оттогава? И защо семейството му не вярва в смъртта му? Поясняваме.

Онзи понеделник беше преди точно година: От 9-ти. Септември 2018 г. Даниел Кюблбок липсва. Твърди се, че 33-годишният се е хвърлил от круизния кораб 'AIDAluna ' на частно пътуване от Хамбург до Ню Йорк, на 185 км от канадското крайбрежие.
Бреговата охрана го търси в океана в продължение на 20 часа. Но издирването беше спряно, след като камерите за наблюдение показаха, че човек престъпва парапета и скача във водата. Явно изглеждаше като самоубийство.
Освен това експертите потвърждават, че ако скочите в 10-градусовата студена вода на Атлантическия океан, шансовете за оцеляване всъщност са нулеви. Само студеният шок от удара е достатъчен, за да събори човек в безсъзнание и той или тя се удави.

Семейството на Даниел вярва, че той все още е жив

Въпреки това семейството на бившата звезда на American Idol не вярва, че Даниел е мъртъв. Баща му Гюнтер Кюблбьок пише на уебсайта на сина си: "Нито аз като негов баща, нито някой друг от семейството никога не бихме искали Даниел да бъде обявен за" мъртъв ". Няма причина да правим такава стъпка."
Други близки доверени лица на Даниел, като неговия втори баща или бившия му партньор Робин Гасер, не вярват, че Даниел се е самоубил. Гасер дори има теорията, че Даниел е избягал в Канада, за да започне нов живот там.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от ????? ?????? (@robin.gasser) на 9 септември 2018 г. в 4:09 ч. PDT

Малко преди смъртта си, Даниел страда от "психоза "

Не изглежда толкова абсурдно, че Даниел всъщност е възнамерявал да отнеме живота си. В крайна сметка стана известно, че той страда от тежки психични проблеми до смъртта си. Твърди се, че е имал панически атаки и безпокойство, както съобщава "Шпигел".
Освен това невролог в Палма де Майорка му постави диагноза „вероятно остър епизод на шизофренична психоза“. Даниел потвърди това малко преди заминаването си с AIDA в съобщение до музикалния директор на неговата драматична школа в Берлин.
Сега прокуратурата също приключи разследването за изчезването на Даниел. Все още не е ясно дали или кога семейството му ще обяви Даниел за мъртъв.

Ако страдате от депресия или мислите за самоубийство, свържете се с безплатната телефонна консултация (0800-1110111). Или към Германската помощ за депресия: www.deutsche-depressionshilfe.де

Във видеото: Какво всъщност правят победителите в DSDS днес?