Нека хладилникът да стои до фурната?

В някои кухни няма много място, което оставя само няколко опции за подреждане на устройствата. Съдомиялна машина, хладилник, печка и фурна трябва да отидат някъде - но някои устройства имат право да стоят едно до друго? Какво се случва, ако хладилникът и фурната са точно един до друг??

Хладилник до фурната: Добре ли е?

Известно е, че фурната или печката произвеждат топлина, докато хладилникът е силно насочен към поддържане на вътрешността на хладно. Колкото по-топла е зоната около хладилника, толкова повече енергия трябва да използва устройството, за да постигне целта си.

  • Прочетете също - Нека хладилникът да стои до печката?
  • Прочетете също - фурна над хладилник - ето как работи
  • Прочетете също - Фурна до хладилника - Разположение на устройствата

Не вреди на хладилника да стои непосредствено до фурната, но когато фурната се използва, изискването за мощност за охлаждане се увеличава бързо: Тогава компресорът трябва да направи много повече, за да поддържа храната хладна.

Тези, които така или иначе често не готвят или пекат сами, няма да трябва да очакват, че сметката за ток ще нарасне прекомерно. Но всеки, който също използва кухнята си за готвене, печене и печене, трябва по-добре да премести хладилника на друго място.

Хладилникът също не трябва да е тук!

Хладилникът винаги трябва да е на хладно място, така че да консумира малко енергия. Ето защо има и други конфигурации в кухнята, които изобщо не вървят добре:

  • Хладилник до съдомиялна: Това устройство също излъчва топлина, когато се използва.
  • Хладилник на прозореца с южно изложение: Непрекъснатото излагане на слънце загрява ненужно хладилника.
  • Хладилник до отопление: През студения сезон не само отоплявате стаята, но и хладилника целенасочено.
  • Хладилник до печка: Дори печка без основа на фурната отделя много топлина, така че избягвайте да инсталирате печка и хладилник един до друг.

Осигурете свободен отработен въздух!

Друга грешка, която се случва относително често при инсталиране на хладилник, е, че гнездата за отработен въздух са блокирани. Дръжте охлаждащото устройство на разстояние поне 10 см от стената, дори и с вграден модел.

Почиствайте редовно отворите за отработен въздух, за да осигурите безпрепятствена циркулация на въздуха. Защото, ако е трудно за топлината да излезе от хладилника, консумацията на електричество се увеличава.

Съвети и трикове Дори малките електрически устройства, които са в хладилника и отделят топлина там, могат да доведат до по-голямо енергийно изискване. Ако вашата кафе машина или микровълнова фурна са поставени там, най-добре е да поставите устройството върху изолираща коркова подложка.