Мога ли да поставя дивана си пред нагревателя?

Диван отнема много пространство, просто не се вписва във всеки ъгъл. Ако вече има радиатор, където мащабните мебели за сядане трябва да отидат, тя ще бъде кокошка: може ли да позиционирам дивана ми там? И какъв епизод може да го има, ако го направя? Какво трябва да се отбележи, така че нещо да работи? Бихме искали да изясним всички тези въпроси тук.

Никога не поставяйте мебели директно на радиатора

Нагревателят е там, за да излъчва топлина в помещението: логично е трудно! Мебелите, стоящи пред нагревателя, хващат тази топлина, така да се каже и да им попречи да бъдат напълно разпространени. Диванът може дори да вреди твърде много топлина.

  • Прочетете също - Диван електрически таксуван? Така че земята си!
  • Също така прочетете - pimp моя диван: разкрасяване на дивана със стил и чар
  • Също така четете - като безопасно, колкото е възможно поставяне на диван

Ако няма друг начин освен да поставите дивана пред нагревателя, тогава трябва да държите възможно най-голямо разстояние. Експертите дори изискват 50 см между радиатора и обзавеждането, но в много случаи това не е възможно поради липса на място.

Но спазвайте разстояние поне 20 см, за предпочитане дори 30 или 40 см. Изпробвайте дали все още е достатъчно топло в стаята с обичайната настройка на термостата - или сега трябва да загрявате правилно и по този начин да губите много енергия.

Трябва да имате предвид това, ако диванът ви е пред нагревателя!

Просто няма друг начин: диванът ви трябва да бъде разположен пред нагревателя, в противен случай няма да се побере в стаята? Вече спазвате възможно най-голямото разстояние - какво друго трябва да се вземе предвид?

  • Позволете на термостата възможно най-голяма свобода, за да може въздухът да циркулира там. Той измерва стайната температура със сензор и я регулира, ако има натрупване на топлина, без цялата стая да е наистина топла.
  • Поставете дистанционер между стената и дивана, например дълго парче дърво от всяка страна. Поради тежката употреба диванът има тенденция да се плъзга и това трябва да се избягва.
  • Ако все още имате стар електрически нагревател в къщата и диванът ви е пред съответния радиатор, тогава това може да бъде опасно: Тези радиатори често се нажежават и могат да запалят пожар! Тук определено се изисква разстояние от 50 см.
Съвети и трикове Ако над вашия радиатор има перваз на прозореца, възможно е да го оборудвате с вентилационни решетки, така че топлината да може да излиза нагоре. Дистанционен сензор гарантира, че ограниченият термостат работи правилно.