Отпадъчните води излизат под душа и оправят

Ако канализацията отново излезе под душа, било то от мивката, душа или тоалетната, това е много неприятно нещо. Нещо не е наред тук в по-отдалечена точка от тръбната система.

Когато канализацията отново излезе от канализацията

Достатъчно неприятно е, когато канализацията вече не иска да изтече или неприятните миризми се изливат от канализацията. Но ако старите отпадъчни води се появят отново, това може да се дължи на запушване в по-отдалечена точка на тръбната система. Друга възможна причина е неправилното обезвъздушаване на тръбната система. Задължително е да откриете причините за запека и да ги отстраните.

  • Прочетете също - Капанът за миризма в душа смърди и оправя
  • Прочетете също - Душът мирише на канализация и възможни средства за защита
  • Прочетете също - Създаване на наклон за отпадъчните води под душа

Когато грешката възниква най-често

Обикновено това явление се случва, когато през канализацията трябва да премине голямо количество канализация в канализационната система. Това може да бъде например след измиване на тоалетната няколко пъти или чрез източване на водата от вана. Налице е променлив ефект между канализацията, при който отпадъчните води, които навлизат в дренажната система в един момент, излизат отново в друга точка чрез връзка. Обикновено това явление е придружено от силно бълбукане. Могат да се появят и неприятни миризми.

Намерете причините и ги отстранете професионално

Първо проверете дали неправилното обезвъздушаване на канализационната система е причината за тази грешка. В допълнение, запушванията в дренажната система трябва да бъдат добре почистени. Най-добре е да продължите в няколко стъпки:

  • проверете къде са възникнали запушвания
  • Изчистете запушванията в сифона на мивка или кухненска мивка, също под душ кабина, ако е възможно
  • Проверете вентилацията на канализационната система на покрива на къщата
  • ако е възможно, проверете канализационните тръби в съществуващите отвори за проверка

Елиминиране на източниците на грешки

С помощта на ревизионните отвори можете да проследите и отстраните евентуални запушвания в дренажните тръби. Същото се отнася и за запушванията директно върху канализацията под отделните мивки, в тоалетната или под душа. Ако запушванията са малко по-дълбоки в дренажните тръби, спирала може да помогне за тяхното отстраняване. Допълнителен аератор за тръби също може да помогне за отстраняване на проблема, ако причината е да се открие в повредена вентилация на тръбата.