бетонирането на балкон

Балконите могат да бъдат създадени по различен начин. Класическият вариант е конзолатален балкон. Долната плоча е бетон. В случай на последните десетилетия обаче бетонирането на балконите се промени масово. В това ръководство обясняваме как е да бъдем модерен балкон.

Технически конструкции на балкони

Балконите могат да бъдат разграничени след изпълнението. Има различни техники, според които са създадени балкони:

  • Прочетете също - покривът за балкон
  • Също така прочетете - срещу чумата: Спароу защита за балкона
  • Прочетете също - покрийте балкон
  • извисяващи се балкон (бетон)
  • Лоджията (подовият таван е еднакъв балкон)
  • привързаността или култиватора

Отглеждане и привързаност балкон

Прикачването и балконът за прикрепване днес са най-често използваните балкони. Те са от сградата или. откраднат от фасадата. Балконът лоджия, от друга страна, е в рамките на етажа на сградата. По този начин съответният етаж на пода също е свързан с балкон.

Конзолата на балкона

В продължение на много десетилетия най-често срещаният дизайн на балкон е конзолатален балкон. Това обикновено е пряко свързано с пода на пода. За тази цел е интегрирана съответната армировка. Дълго време това беше стандартното изграждане на изпражненията. Осъзнаването на топлинните свойства също не е необходимо.

Бумната плоча действа като топлинна разсейване на охлаждащото ребро

Но ако погледнете толкова опитен балкон малко по-точно, това е преди всичко, което е напълно изложено на съотношенията и температурните температури в открита ситуация. Сравнение, което в същото време отговаря на проблема отлично, ще бъде с радиатор с охлаждащи перки. Къщата ще бъде тялото, балконът на охлаждащото ребро. Точно това се случва дори с конзолен балкон.

Така притискащата плоча е проблем в изолацията за пълнене на сградата

Температурата (топлина) от вътрешността на сградата е получена чрез балкона. Колко ефективно е това разсейване на топлина, охлаждащото ребро отново. Не за нищо, което се използва като оптимална технология за охлаждане. В тропическите въображения това може да бъде предимство, но в нашите ширини в никакъв случай.

С увеличаване на енергийните разходи изискванията също нараства

Най-късно след излизането от ядрената енергия, както и широката подкрепа на възобновяемите енергийни източници, разходите за енергия се изброяват. Тъй като петролната криза през 70-те години е решаващ за първото преосмисляне, изискванията на енергийните спестявания отново се издигат драматично днес. Спецификациите от наредбата за енергоспестяване Enev са твърде добре известни на последните собственици на жилища.

Но през последните години, както и в много други икономически области, имаше огромен напредък, както и в строителната индустрия. Не на последно място, изискванията за икономии на енергия често означават нови изобретения и решения.

Кросинг или представяне на балкон

Тези решения вече са достъпни за балкони. Така че подновяването на балкон е не само привлекателно поради възкръсналите претенции към балконските райони. Също така може да се постигне значителни икономии на енергия. Има две процедури:

  • растат балкон
  • Обновяване на балкон и повторно бетон

При бетониране на балконната изолация към бетонния таван

Ако се отглежда балкон, той е отделен от фасадата. Но не винаги поддържани балкони, които могат да бъдат настроени, могат да реализират. След това трябва да се предпочита плаката на макарата. Германските компании (наред с други неща Schöck) са разработили така наречените изокруси. Това е армировка, която варира в тавана, например вътрешно в предварително напрегнатия бетонен таван. След това идва изолиращо тяло, което е конструирано така, че прилежащата балконска бетонна плоча да е отделена от предварително напрегнатия бетонен таван. Също така на балконната страна са подкрепления.

Комбинирайте балконите с Isokic Arken

Първо, старата балкона трябва да бъде премахната. Тогава бетонният таван трябва да бъде отворен в строителни единици. Сега се монтира кофраж по размер на бъдещия балкон. Сега изокасор може да бъде инсталиран преди кофража да е напълнена с бетон. Обхват и размер на армировката, както и изокрурбите зависят от статичните свойства, които балкона трябва да осигури.

Съвети и трикове отдавна е бетонирането на сложна задача с високотехнологичен строителен материал. Конвенционално местоположение Бетон (бетон се разбърква ръчно на строителната площадка), което едва ли се използва поради липсата на качество. Или транспортният бетон се доставя в необходимата спецификация и е инсталирана професионално, или алтернативно като готова бетон (15.69 € в Amazon *), произведени и инсталирани на място.