Леглото скърца - каква може да е причината??

Ако не можете да спите през нощта, защото леглото ви скърца при всяко движение, тогава трябва бързо да проучите причината за шума и да коригирате проблема. Това е много по-лесно, отколкото си мислите.

Какво може да скърца на леглото?

Когато леглото скърца, то може да има много различен произход. Следователно първо трябва да проучите причината. Какво може да скърца в леглото??

  • Прочетете също - Къркане в леглото - Каква може да е причината и какво можете да направите за това?
  • Прочетете също - Как можете да изхвърлите старото си легло?
  • Прочетете също - Разкрасяване на леглото ви - креативни идеи за всички
  • летвената рамка
  • подът
  • матрака
  • рамката на леглото

Леглото е на дървен под

Ако леглото е на дървен под, това може да е причината за скърцането: Или краката на леглото се търкат в дървения под, или не леглото скърца, а вашият под. Затова помислете дали подът скърца, когато бягате. Ако е така, тогава трябва спешно да поправите пода си.
Ако не, земята е виновна за нея, но разтрива леглото на пода и причинява шум да фиксира проблема лесно, като залепва малко по всички крака. Така триенето на дървесина се предотвратява върху дърво и шумът е заглушен.

Леглото е с нарязана рамка

На няколко места могат да се скъргват на няколко места:

  • От една страна, нарязаната рамка може да разтрива на леглото. Фиксирайте поправките, където нарязаната рамка лежи върху леглото прикрепете филц.
  • От друга страна, индивидуалните ламели могат да причинят скърцане. Или са положени или резервирани. И двете могат лесно да бъдат решени, без да се налага да купуват нова рамка. Тук обясняваме как да подсилваме една или повече ламели и как да сменим лошите ламели.
  • Не на последно място, ламела може просто да се плъзне и да предизвика скърцане. Плъзнете ги обратно на мястото им. Ако искате да го предпазите от повторно плъзгане, можете също така просто да го прикрепите към рамката на леглото.

Рамка на леглото скърца

Ако рамката на леглото скърца сама, трябва просто да затегнете всички винтове. Това може да реши проблема. Ако леглото ви е залепено, можете също да го завиете, за да се отървете от скърцането.

Матракът издава звуци

Ниските матраци често започват да издават странни звуци след няколко години. Разбира се, не можете да разкъсате и намажете матрака. Все пак има няколко неща, които можете да направите, за да намалите шума. Тук ще получите повече информация.

Съвети и трикове Ако имате метално легло, което крещи, можете да напръскате скърцащите места със силиконов спрей, така че да стане по-гладко.