Леглото се плъзга и движи върху ламината

Повърхностната текстура на някои видове ламинат може да бъде много гладка. Ако гладките крака на леглото също се срещат, плъзгането и скитането на леглото не са необичайни явления. Ако леглото се подхлъзне върху ламинат, подложките против хлъзгане помагат. Някои вече работят върху няколко квадратни сантиметра.

Няма такова нещо като неплъзгащ се ламинат

Много видове ламинат имат много гладка и хлъзгава повърхност. По-специално, продуктите с ниска степен на абразия и износване, тъй като те са достатъчни в спалнята, могат да бъдат "огледално гладки".

  • Прочетете също - Избършете ламината без ивици
  • Прочетете още - Запълване на кухини под ламинат
  • Прочетете също - полагане на ламинат без преходен профил

Обработката и обработката на повърхността не могат да направят ламинат устойчив на приплъзване. Решението се крие в прекъсването на директния контакт между дъното на леглото и пода.

Механична подхлъзваща подложка

Класиката като основа под легло е килим. За да предотвратите слайдовете и туризма, специалните мрежи за борба с приплъзването или подложките са търговски достъпни. Други килими вече са снабдени с покритие без приплъзване на каучук.

Ако не искате да покривате ламинат, може да използвате блокер само в краката на рамката на леглото:

  • Специализирани тромбоцити от килим слайд мат
  • Самозалепващо се краката
  • Плъзгач таймер в "форма на купа", които са поставени под краката
  • Гумени плочи, които могат да бъдат нарязани като килими
  • Анти-слипса

За да се предпази ламинатния етаж, трябва да се използват адхезивни разтвори като двустранна адхезивна лента. В допълнение към появата на грозни следи на повърхността, издръжливостта или инхибирането на антиплъзгането често не е достатъчно.

Направете нехлъзгащи се и шумови язовири

Предлагат се и прозрачни килимни мрежи, за да поддържат визуалното въздействие върху нехлъзгащите се повърхности възможно най-ниско. Друг начин за предотвратяване на плъзгане на леглото без използване на подложки е фиксирането на самото легло. Например, таблата може да се завинтва към стената.

Ако при използване и преместване на леглото се появят скърцащи шумове, подложните материали винаги могат да бъдат прикрепени към рамката на леглото. Каучукова или килимова мрежа изолира развитието на шум между всички сблъскващи се компоненти.

Съвети и трикове Ако леглото ви се е изплъзнало няколко пъти, проверете ламината си, за да видите дали се е разхлабило. Ако фугите променят ширината си, трябва да ги пренастроите, за да избегнете увеличаване на щетите.