Патронникът се клати повече или по-малко

Необработените и небалансирани движения на бормашина или акумулаторна отвертка трябва да бъдат разделени на две групи. Ако патронникът яйца, функцията за пробиване все още може да бъде перфектна и яйцата могат да бъдат намерени само в тялото. В случай на вътрешен дисбаланс, например поради компенсирани затягащи челюсти, резултатът от пробиването също страда.

Лагерната игра

Когато се преценява кога едно яйце в патронника (14,79 € на Amazon *) влияе върху функцията и точността на резултатите от сондажа не е лесна. По принцип може да се забележи, че всички патронници имат тенденция да остават без кръг, дори на висококачествени машини с марка.
В областта на инструментите, направете си сам, видовете бормашини са предназначени за хлабина на лагерите по-малка от десета от милиметъра. Това обикновено е достатъчно за създаване на прави и най-вече кръгли дупки. Ако върхът на свредлото не е прав, или свредлото е огънато, или патронникът на свредлото е дефектен.

  • Прочетете също - Поправяне на патронници за свредла парче по парче
  • Прочетете също - Блоковият патрон е блокиран или заседнал
  • Прочетете също - Смяна на бормашина в акумулаторна отвертка

Автоматично центриране

Естествено, устройствата до средния клас не са „без разклащане“. Когато устройството е включено, случаят често вибрира леко. Тази вибрация, свързана с яйцеклетката, изчезва в момента, в който тренировката прониква в целевия материал. Казано по-просто, цевта на патронника за бормашина се центрира поради своята структура.

Ако яйцата повлияят на резултата от пробиването, трябва да се направи опит за поправяне на патронника. След отваряне се проверява плътното прилягане на заключващия винт на устройства с дясно-ляво въртене и положението на затягащите челюсти. Пълното демонтиране на патронника за бормашина си струва само ако имате познания по прецизна механика и физика на движението.

Качество на машината

Разумна стъпка за оценка дали яйцето е в границите на допустимото отклонение е смяната на патронника за свредло или закрепването на безжична бормашина и пробен пуск. Ако пробивът извън кръга не се промени, яйцето е свързано с конструкцията и в рамките на допустимото отклонение, при условие че няма дефект в машината, например закрепващата резба.

Ако се използват по-евтини и предимно по-малки акумулаторни винтоверти, има конструктивни ограничения за прецизния аксиален ход. Яйцето на акумулаторна отвертка рядко може да бъде поправено, но трябва да бъде отстранено чрез подмяна на патронника.

Съвети и трикове Ако вашите резултати от сондажите показват по-елипсовидни от кръгли отвори, използването на неподходящо устройство или метод обикновено е причината. За прецизно пробиване определено трябва да използвате стойка за бормашина, в която можете да затегнете "истинска" бормашина (48,00 евро в Amazon *).