Покривът за балкон

Не всеки балкон също е оборудван с покрив. Особено с сгради с няколко балкона, една над горната част на един друг няма покрив. Но дори и в многогодишни или двуфамилни къщи, покривът липсва за балкона. Тук ще научите всичко, което си струва да се знае за покрива на балкона.

Балконът е по-важен за много хора днес от всякога

Балконът става все повече във фокуса на хората. През последните години в последните години има истинска тенденция към природата. Балконът често е единственият начин да се насладите на природата поне нещо. Но това може да доведе и до многобройни ограничения за това как да използвате балкона ви. Така че в отсъствието на балкон покрив:

 • Също така четете - прикрепете сателитното ястие под покрива?
 • Прочетете още - Срещу чумата: Репелент за врабче за балкона
 • Прочетете също - Покриване на балкон
 • няма дъждовна покривка за вас
 • Сняг на балкона и вече не се използва през зимата
 • няма слънцезащита за вас
 • без защита от атмосферни влияния (екстремни атмосферни условия) за растенията
 • няма защита от атмосферни влияния за домашни любимци

Различни изисквания за покрива на балкона

Така че, както виждате, покривът на балкона може да прави различни неща. В крайна сметка зависи и от това дали сте избрали покрива си за балкона да бъде прозрачен или прозрачен. Ако искате да поставите растения на балкона си, подобно на зимната градина, ще използвате прозрачен покрив.

UV предаване - да или не

Но и тук трябва да правите разграничения. Стъклото е почти непропускливо за UV лъчение. Това разбира се е от полза за хората, но не и за растенията, които имате на балкона. Следователно стъклото е подходящо за покрив, ако искате да се предпазите от слънчевите лъчи. Ако искате UV лъчението да проникне във вашите растения, например се препоръчват парникови двойни стенни листове.

Често първият избор за покрива на балкона: различни пластмасови многослойни листове

Те са UV-пропускливи и по този начин поддържат растенията ви в растеж. Като цяло многослойните листове от акрил (също плексиглас) или поликарбонат (Makrolon) са сред най-популярните строителни материали за покриви. Панелите са устойчиви на удар, т.е.устойчиви, не се повреждат от ултравиолетовите лъчи и други метеорологични условия и дори могат да поемат задачи по топлоизолация.

Отводняването на покрива на балкона

Освен това можете да изберете и покрив от други материали. Обикновено има смисъл да се източи този покрив, т.е. да се интегрира дъждовна канавка. Моля, имайте предвид обаче, че можете също така да свържете този улей за дъжд към главен улей.

Правният аспект за последващо покривно покритие на балкона

Друг важен аспект, когато покривате балкона си, е правната ситуация. На първо място, балконният покрив променя облика на фасадата. Следователно в нает апартамент във всеки случай трябва да се получи съгласието на наемодателя. Ако е необходимо, може дори да се изисква разрешение за строеж, в края на краищата покривът може да повлияе на статиката на балкона. Може да се наложи и други съседи да дадат съгласието си, ако се прилага законът за квартал.

Може да се наложи да копаете по-дълбоко тук

Така че определено трябва да изясните всички въпроси, преди да инсталирате покрив на балкона си:

 • Управление на собствеността и наемодателите
 • със съседи
 • Информация за разрешителни за строеж или изисквания за обявление за строеж
 • премахване на статични проблеми (строителен инженер, строителен инженер, архитект и др.)

Тогава всички опции са отворени за вас. След това ще бъдете информирани за всички ограничения и винаги на сигурно място.

Съвети и трикове Ако искате да изградите своя собствена покривна тераса, дневникът на къщата ви предлага и подробни инструкции за различните строителни материали. Можете да разберете как да поставите двустенни листове върху подструктура, например тук.