Затворете ъгловия клапан

Във всяко домакинство често може да се намери ъглов клапан в множество версии. Може да се случи да се наложи да изключите ъгловия клапан. Как да изключите ъгловия клапан и какво е важно може да прочетете тук.

На всички водопроводни връзки може да се намери ъглов клапан

При правилно инсталиран водопровод ъгловият клапан е свързващата връзка между вашите фитинги и водопровода на сградата в съответните помещения. Следователно в апартаментите и къщите може да има няколко ъглови клапана:

  • Прочетете също - Няма вода в ъгловия клапан
  • Прочетете още - Преместване на ъглов клапан
  • Прочетете също - Свалете капачката от ъгловия клапан
  • при водопроводната връзка в кухнята
  • Мивка за баня с вода
  • Връзка за вода за измиване на тоалетната
  • Перално помещение за връзка с вода

Структурата на ъглова връзка винаги е подобна. Връзката за свързване на арматурата и кран (обикновено кръгъл) за спиране на водата.

Защо изобщо ъглов клапан?

Ако сега искате да инсталирате нов ъглов клапан или просто да премахнете фитингите и да ги смените, ако е необходимо, ъгловият клапан е там, за да можете удобно да изключите водата на място. В противен случай ще трябва да затворите основния кран за вода в много сгради. По-специално в многофамилните къщи това е по-малко приятно за останалите жители, тъй като те също могат да останат без вода през това време.

Посока за включване или изключване на ъгловия клапан

Завъртете ъглов клапан към или. как бихте отворили или затворили винт. Посоката за завиване е надясно, т.е.с часовника. Отваряте клапана, като го завъртите обратно на часовниковата стрелка. Може да се наложи да използвате клещи с водна помпа за отваряне или затваряне на ъгловия клапан. Клапанът може да не е работил в продължение на много години и се е запушил през това време.

Когато сваляте клапата, затворете водата от основния кран

Ако искате да премахнете напълно ъгловия клапан, вече не е достатъчно да затворите ъгловия клапан. В този случай е задължително да затворите основния кран за въпросната водопроводна тръба. Разбира се, посоката за отваряне на основния кран за вода е надясно и на ляво. Преди да свалите ъгловия клапан обаче, уверете се, че водата наистина е изключена, като включите водата в арматурата. Не забравяйте, че ъгловият клапан все още трябва да е отворен за това.

Съвети и трикове Ако не можете да запомните посоката за отваряне и затваряне на ъгловия клапан или кран, ние ви предлагаме малък магарешки мост тук. Завъртете крана на "L като отляво, както работи", за да го отворите и на "R като вдясно няма вода от крана".