Отмяна на експедицията на Ikea, която сега се нарича Kallax

Expedit е една от най-популярните класики сред рафтовете на Ikea. Правоъгълният, в повечето случаи квадрат, рафт може да бъде поставен навсякъде в стаята и на стена. Бившият Expedit работи под името Kallax от 2014 г. Рафтът, покрит с акрилна боя, може лесно да бъде пребоядисан и свеж.

Само външни повърхности, с предни страни или изцяло

Рафтът Expedit, който сега се превърна в Kallax, може да бъде изтрит сравнително лесно. Подобно на популярния рафт Billy или Hemnes, повърхностите се състоят от гладки акрилни покрития или са фолирани.

  • Прочетете още - Боядисване на свободно стоящия рафт Kallax от IKEA
  • Прочетете също - Изтрийте класическия рафт Billy от Ikea
  • Прочетете също - Рисуване на рафт и как да го направите

Еднородността на повърхностите дава възможност за боядисване на мебели от гамата Kallax до желаната степен. Само външните стени, предните страни на рафтовете и вътрешността на отделните отделения могат да бъдат препроектирани.

За подготовката е достатъчно пълно обезмасляване

Докато за много основи шлайфането подобрява адхезията на свежата боя, това не е необходимо при Expedit или Kallax. Изтриването и използването на повърхностите са ниски и не трябва да издържат на надраскване и остри предмети, какъвто е случаят при боядисване на лакова маса на Ikea.

Основното обезмасляване е достатъчно, за да покрие цялата повърхност. За това може да се използва специален почистващ препарат като професионалния обезмаслител Rico или ацетон. Всички повърхности, които трябва да се боядисват, трябва да се почистят старателно и напълно с памучна или микрофибърна кърпа. Когато маскирате и рисувате по-късно, трябва да се внимава да не докосвате Expedit с пръсти.

Лента на художника и степен на гланц

Боите на водна основа, които се предлагат и като спрей, са подходящи като бои. Малките валяци за боядисване с валяк от пяна са идеални за приложение. Вместо конвенционална маскираща лента може да се използва специална лента за боядисване. Той залепва по цялата повърхност и минимизира риска от създаване на цветни нишки, минаващи под ръбовете.

За разлика от боядисването на стени, маскиращата лента се отстранява само когато боята или лакът са изсъхнали. Когато рисувате, трябва да се внимава да се прилага относително тънко и по-скоро да се приеме втори процес на боядисване. Полугланцът обикновено е най-домашното ниво на гланц.

Съвети и трикове За квадратна експедиция с 16 отделения са ви необходими около половин литър боя или лак за един слой. Можете да изчислите около два часа като работно време.