Подробностите за плоския покрив показват важни аспекти

Дали конструкцията на плоския покрив трябва да се вентилира или не трябва да се решава на много ранен етап на планиране. За да направите това, трябва да разгледате подробно структурата на плоския покрив.

Отворен за дифузия или непропусклив за дифузия?

Въпросът за вентилацията е важен и за височината и дизайна на плоския покрив. Вентилираните и невентилируемите плоски покриви се различават значително в детайли. Отворите за захранващ и отработен въздух трябва да бъдат достатъчно големи при планирането.

  • Прочетете също - Вентилацията с плосък покрив предотвратява повреди
  • Прочетете още - Печелене на жилищна площ: преобразуване на плосък покрив
  • Прочетете още - Правилно и трайно уплътняване на плоски покриви

Проветрявайте, но го правете правилно

Конструкцията на вентилиран плосък покрив, която е често срещана от десетилетия, показва в детайли вентилационна функция в рамките на нивото на изолация. Този метод на строителство често се използва при сглобяемото строителство на къщи, тъй като елементите могат да бъдат сглобяеми.

Тъй като нивото на изолация се извършва в рамките на плоския покрив, от една страна то може да бъде достатъчно изолирано, за да надмине днешните стандарти, а от друга страна, въпреки силната изолация, малка дебелина на компонента е видима в детайли.

Притокът на студен въздух не отговаря на изискванията

Но днес всъщност трябва да обърнете внимание на валидните в момента стандарти. По-старите сгради с вентилирана конструкция от плосък покрив имаха планиран приток на студен въздух. Разбира се, това вече не отговаря на днешните изисквания за пестене на енергия.

Помислете подробно за конструкцията на плоския покрив

Изолацията на гредите трябва да се монтира в рамките на носещата конструкция на плоския покрив. Това трябва да бъде защитено както отгоре, така и отдолу с дифузионно отворен филм.

Като предпазна мярка, този детайл в горната част на плоския покрив също трябва да бъде устойчив на пробиване и водоустойчив. Освен това има покрив, който също трябва да отговаря на условията на плоския покрив. Битумната мембрана например страда бързо на пламтящото слънце и става чуплива.

Човек трябва да обърне внимание на това

  • Вентилирани или невентилирани
  • Здрав, паропропусклив слой
  • Между изолацията на гредите
  • Изберете подходящо покритие
Съвети и трикове Както покривът, така и водопроводчикът трябва да са запознати с този тип структурна хидроизолация. Детайлите на плоския покрив са най-важният момент в цялата конструкция на къщата.

Така че, ако не сте сигурни дали избраната къща с плосък покрив наистина е истинската по отношение на детайлите, трябва да научите повече от опитни майстори. В крайна сметка единственият начин да спечелите е като получите различни мнения от професионалисти.