Подгответе оранжерията за сезона

Прозрачната оранжерия образува защитно покритие срещу външни влияния. Подготовката за смяна на сезона все още е необходима. В идеалния случай вътрешната работа се разглежда като вид ботанически микрокосмос. Планирането и изпълнението се състои от контрол, при необходимост обмен, понякога подновяване и нова инсталация.

Два пъти годишно през пролетта и есента

Някои леки оранжерии, предимно надуваеми или направени от фолио, служат повече като затворен защитен екран, който се изтегля над легло. Преди да поставите, леглото трябва да се плеви и растенията да се подрязват или поне да се освободят от мъртви останки.

  • Прочетете също - Надуваема оранжерия за хиберниращи чувствителни растения
  • Прочетете още - Щети от оранжерия от буря
  • Прочетете също - Изграждане на оранжерия за хибернация

За постоянните конструкции няколко проверки и съответни корекции трябва да служат като подготовка. Препоръчваме инспекция през пролетта и друга през есента.

Нападение от насекоми и плесени

По време на подготовката трябва да се извърши щателно почистване. Счупените клони и хлабавата зеленина се изхвърлят. По този повод всички растения се изследват отгоре надолу за признаци на нападение от насекоми и плесени.

Ако се забележат болести, заразените растения трябва да бъдат сортирани и изхвърлени. Общата "детоксикация", например чрез сяра, трябва да се избягва, доколкото е възможно. Алтернативи като етеричните масла са по-нежни.

Изчерпана или грешна земя

Състоянието на земята може да варира от изчерпано до здравословно. Ако се съмнявате, съдържанието на хранителни вещества трябва да се изследва в лабораторна проба. В зависимост от вида на растението, стойността на рН може да се определи и коригира с помощта на измервателни ленти.

Технически контрол

В допълнение към растенията и тяхната почва или субстрат, технологията трябва да бъде адекватно тествана:

  • Затворете плътно вратите и прозорците?
  • Работят ли опциите за заключване на прозорците и другите вентилационни устройства??
  • Изпълнява ли нагревателят своята функция (евентуално измерва температурата)?
  • Готови ли са всички нюанси за употреба?
  • Тест за дим може да се използва за определяне на течащи и лошо изолирани фуги и прорези, които след това се затварят.

Структурни промени

Ако трябва да се направят промени и модификации на обзавеждането или обзавеждането, трябва да бъдат засегнати възможно най-малко растения. Леглата, които са под угар в продължение на шест месеца, се препоръчват като подготовка за структурни мерки.

Съвети и трикове Ако искате да създадете нови растения в оранжерията, в началото се препоръчва един вид проста карантина. Отделете малка площ с фолио и поставете новодошлите в собственото им затворено цветно легло.