Теглото на изолацията от ударен звук

Що се отнася до звукоизолацията на удар, теглото също играе важна роля; в края на краищата изолацията не трябва да е твърде тежка за къщата. В тази статия ще научите каква роля играе теглото при звукоизолацията на ударите и кои материали са особено леки.

Защо теглото има значение?

Вероятно се питате: „Възможно ли е изобщо изолацията от ударен звук да е твърде тежка?“? “Да, тъй като предвид голямата площ и немаловажната дебелина на добрата изолация, става ясно, че тежката изолация може да бъде опасна за къщи, които са по-слаби, особено тези за старост. Така че определено трябва да научите за статиката на къщата си, преди да преоборудвате звукоизолацията на въздействието на стара сграда.

  • Прочетете също - Правилната посока на монтаж за изолация на ударния звук
  • Прочетете също - Екологична шумоизолация на удар
  • Прочетете също - картон като шумоизолация от удар

Какви материали са леки и ефективни?

Поради големия брой различни налични материали, сега можете да избирате между различни материали, които са еднакво леки и ефективни:

  • Пресован корк
  • Гумен корк
  • Минерална вата
  • Дървени влакна
  • PE филм

Повечето от леките изолационни материали обаче развиват пълната си ефективност само в комбинация с твърд материал, например плаваща замазка. С тези материали, разбира се, има възможност за адаптиране на дебелината и по този начин и теглото към статиката на къщата; само няколко къщи са толкова чувствителни, че такава изолация може да представлява опасност.

Професионалните съвети помагат

Дори и да сте талантлив майстор, който можете да си направите сами, и сте в състояние сами да поставите новата звукоизолация с удар - трябва да се консултирате с експерт като строителен инженер, когато става въпрос за теглото на материала и стабилността на къщата. По този начин можете да сте сигурни, че изолацията няма да има отрицателни последици за сградата; след като тежкият материал причини щети, ремонтът може да струва много скъпо.

Както можете да видите, тежестта на ударната шумоизолация играе решаваща роля, тъй като влияе върху стабилността на къщата. Решете съзнателно за леки материали и да използвате съвети, за да направите проекта за успех.

Съвети и трикове Ако структурата на вашия дом има лесна нестабилност, така че дори една звукова изолация може да стане риск, трябва да помислите за обновяване на сградата. С съвременните възможности, стабилизирането на къща не е голям проблем - трябва да се планират само по-високи инвестиции.