Методът с горещ въздух срещу дървесен червей обикновено генерира високи разходи

Поради чисто физическия си ефект, процесът с горещ въздух е идеален избор за пълно освобождаване на сграда или част от сграда от дървесни червеи и други вредители. Разходите се състоят от необходимата технология, структурните условия и мерките за запечатване и произтичащата продължителност.

Необходимо е непрекъснато минимално отопление

Горещият въздух е идеален метод за постоянно и цялостно отстраняване на дървесния червей (и други вредители) от дървообработването. Изпълнението обаче понякога е придружено от много обширна подготовка. На финала всеки дървен компонент, независимо от размера, дебелината и на всяко място за сглобяване, трябва да се нагрява до над 55 градуса по Целзий за един час.

  • Прочетете също - премахването на дървесния червей с опушване е много скъпо
  • Прочетете също - Борба с дървесния червей в дъски за подове
  • Прочетете още - Борба с дървесните червеи с оцет

Необходими са времена на нагряване от осем до дванадесет часа, за да се докарат дебели греди до тази температура, като например в покривни ферми или полудървесина. Предпоставката е покривната конструкция или сградата да са възможно най-плътно опаковани. Разходите произтичат от следните фактори:

  • Изграждане на сградата
  • Състояние на разработка и достъпност на дървените компоненти
  • Външни температури
  • Най-дебелите и здрави напречни сечения на гредата
  • Предварителни работи като почистване, поставяне на измервателни сензори, настройка на помпената система
  • Опаковъчен материал и монтаж (пластмасови капаци)

Когато се бори с дървесните червеи с топлина, опитът и ръчната сръчност на фирмата, която извършва работата, играят решаваща роля. Процедурата може да се използва успешно във почти всеки случай, ако има познания за материалите и термиката.

Ценообразуването и офертите варират по-малко според размера на обекта, отколкото според формата и усилието за запечатване. Базовата цена трябва да бъде изчислена от около 1500 евро за отделни стаи, части от сгради или тавани. Това се отнася, например, за единично, заразено дървено стълбище.

За напълно покрити тавани и, ако е необходимо, странични стени, се очакват разходи между 3000 и 5000 евро. Основните фиксирани ставки (пътни, монтажни, материални) започват от около 2000 евро, към които се добавят специфичните разходи. В отделни случаи фумигацията може да бъде по-благоприятна, тъй като въпреки че изисква същите усилия за запечатване и опаковане, отнема много по-малко време.

Съвети и трикове За онлайн присъствието на Германската асоциация за защита на дървесината и сградите (dhbv.De) може да изследва информация, специалисти и експерти, за да се получи по-точна оферта за професионален дървен ремонт.