Дървената къща на колела е екзотичен хибрид

За разлика от други страни, ограниченията за експлоатация и лицензиране в Германия са доста тесни. Животът в преносима дървена къща на колела е нещо между лагерния керван и стоките, които трябва да бъдат транспортирани. Някои специализирани производители в Германия предлагат дървена къща на колела, готова за обитаване и експлоатация.

Нишов продукт с хибриден характер

Като цяло дървена къща на колела привлича само управляем брой заинтересовани страни. Това са или къмпинг ремаркета, или ежедневни номади. Правната класификация на дървена къща на колела е подобна на тази хибридна позиция. За превозно средство не се изисква разрешение за строеж и няма задължение да се регистрирате като превозно средство.

  • Прочетете също - Правилната основа за дървена къща
  • Прочетете също - причини за дървена къща на кокили
  • Прочетете също - дървена къща на евтини цени от Полша

Различните дизайни на сгради оказват влияние върху класификацията по отношение на трафика и строителното законодателство. Ако дървената къща може да се освободи от колелата и да се транспортира например с ремарке, тя трябва да се третира като товар. При теглене на собствено шаси не се надвишава минималната скорост от 25 км / ч, която след това подлежи на одобрение. Ако дървената къща е закрепена и закрепена върху ремарке с колела като товар, трябва да бъде одобрено само ремаркето.

Връзки за монтаж и захранване

Предизвикателството може да бъде търсенето на подходящо място за паркиране. От решаващо значение е дали са необходими външни захранващи връзки за вода и електричество или дървена къща на резервоар за вода и батерия, батерия или генератор на борда. Паркирането на обществени транспортни повърхности е постоянно разрешено, ако не се създава препятствие. Въпреки това, ако дървената къща е отделена от колелата си, тя може да бъде оценена като временна сграда.

На частен терен, създаването с разрешение на правото на собственика, при което тормозните жалби на съседите могат да предоставят ограничения. В случай на използвани загуби на доставка, страните трябва да направят един друг режим. Също така трябва да се вземат предвид, че е изхвърлянето на отпадъчни води и феакалисти, които също са направени в изчерпани дървени къщи, изчерпани от системата на колела.

Съвети и трикове Позволете на доставчиците на дървени къщи на колела да ви посъветват и да помолят TÜV, регулаторните органи и пътната полиция да проверят взаимно информацията. В много случаи конструктивните детайли и размери са от решаващо значение за безпроблемния транспорт и монтаж. Приведете вашата дървена къща в съответствие с тези критерии.