Това е 23. SSW (седмица на бременността) с един поглед,

Това се случва в 23. Седмица на бременността при мама и бебе ...

Много бременни жени са в 23. Седмица на бременността все повече замаяност. Тези замаяност са нормални и обикновено не трябва да се лекуват. Но тъй като в някои случаи не може да се остави недостиг на желязо, замаяността обикновено трябва да бъде изяснена в гинеколога. Недостигът на желязо може да се лекува добре с железни препарати по време на бременност.

Бебето носи 23. Седмица на бременността при около 30 см дължина около 580 грама на скалите. Тялото му вече постепенно покрива с така наречената сишка сфера, която е отделена от мастните жлези на косата на лануга.

Има разлика между седмицата на бременността и възрастта на бебето: като цяло, бременността се състои от 40 седмици или десет месеца. Изчислението започва около две седмици преди оплождането - а именно с първия ден от последната перифраза. Законопроектът се оказа, защото не може да се определи ясно датата на овулация в ретроспекция с всяка жена. В 23. SSW е бебето следователно на около 21 седмици.

Бебето в 23. SSW

Тялото на бебето, което сега е около 30 сантиметра (SFL) и 580 грама е тежко в 23. SSW постепенно покрит от сиренето. Това се произвежда от мастните жлези на Lanugo Hairy и защитава кожата на детето. В допълнение, благодарение на рядката сирене, тя може да се плъзга по-добре през рождения канал при раждането.

Бебето сега става все по-целенасочено и координирано. Вече е достатъчно голям, че бременните жени не само не могат да усетят котеното и ритниците. Дори и да се окаже от едната страна на другата, очакваната майка забелязва, че и може би вече може да види: малки издатини (предимно задника и крака) понасят стомаха и се бутат от едната страна на корема към другата.

В хода на бременността размерът и теглото на бебето винаги ще развиват индивид. Следователно, посочените тук стойности могат да бъдат само средни стойности. Така че очаквайте родителите да не се тревожат, ако ценностите, определени от гинеколога, се отклоняват от тези, споменати тук.

Майката в 23. SSW

Нормално е, ако очакващата майка в 23. Седмицата на бременността е по-често замаяност. Нарастващият кръвен обем и ширината на кръвоносните съдове гарантират, че кръвта може да бъде уволнена по-бързо в краката, когато става все по-бавно може да се изпомпва отново. Кръвното налягане пада и трябва да се възстанови първо. Дотогава има кратък, не-съмнителен недостиг на кръв в мозъка, който предизвиква световъртеж. Не се притеснявайте: това няма влияние върху бебето, тъй като кръвта му работи независимо от майката.

При замаяност бременните жени трябва да вдигнат краката си, независимо дали лежат или седи. Често тя помага да се движи, краката към Шленкен, колебая се с краката. Така че кръвта се разпределя по-бързо в тялото.

Но очакваната майка често е много замаяност, в най-лошия случай с безсъзнание, която трябва да се изчисти от лекаря. Защото това може да доведе с течение на времето на дефицит на кислород в бебето и разбира се опасно, защото бременните жени падат и нараняват себе си. Често е достатъчно да се балансира недостиг на желязо, за да отговори на тежки замаяни атаки.

Допълнителна информация за развитието на бременността и развитието на бебетата можете да намерите във Федералния център за здравно просвещение (BZGA).

До 22. Ssw> до 24. SSW

По-нататъшна бременност седмици с един поглед:

До 22. Ssw> до 24. SSW също на Gofeminin: ултразвукови изображения на бременност: така развива ембрионът
© Istock