Това е 8. SSW (седмица на бременността) с един поглед,

Това се случва в 8. Седмица на бременността при мама и бебе ...

Ембриона е в 8. Ssw около 15 mm дълъг (ssl = дължина на гребена-steiß). Сега той повдига главата си и малкото лице с уста, нос и очи са ясно разпознаваеми.
С тази седмица 2 края. Месец. За акушерски и други точки за контакт бременните жени могат да докажат така наречените курсове за ранна бременност през това време. Ето важни въпроси за ранна бременност (Z.Б. По отношение на храненето и поведението в това време).
6 причини, поради които всяка бременна жена трябва да има акушерка

Първите разследвания

Ако бременността в 8. SSW вече е известен, сега първият контролен изпит е направен в гинеколога. Той ще предаде бременността на миналото на майката, в която се провеждат всички резултати от предпазните разследвания и които те винаги трябва да носят със себе си.

След първоначалния преглед сега на всеки четири седмици е просто проста предпазна проверка от 32. Ssw дори на всеки две седмици. И ако изчислената дата на раждане е надвишена, бременността се контролира поне всеки ден.

Между 9. SSW и 12. SSW, между 19. SSW и 22. SSW и между 29. SSW и 32. SWS също така му дава така нареченият голям предпазлив преглед. Състои се от простото предпазливо изследване плюс ултразвук.

На колко години е бебето в 8. SSW?

Има разлика между седмицата на бременността и възрастта на бебето: като цяло, бременността се състои от 40 седмици или десет месеца. Изчислението започва около две седмици преди оплождането - а именно с първия ден от последната перифраза. Законопроектът се оказа, защото не може да се определи ясно датата на овулация в ретроспекция с всяка жена. В 8. SSW е бебето следователно на около шест седмици.

Бебето в 8-те. SSW

Вече в 8. SSW може да бъде разпознат в ултразвуковите подходите на пръстите и пръстите на краката. Бебето сега е с дължина около 15 mm. Чист външно, едва ли се отличава от ембрионите на други бозайници. Но сега постепенно се занимава с човешки влакове.

В ултразвука бързите удари на сърцето са добри да се видят. Ръцете и краката образуват лакти и колене. Скоро ръцете и краката ще могат да се движат.
Около 8. Седмицата на бременността също започва да скъсява костите.

Също така на Gofeminin: ултразвукови изображения на бременност: така се развива ембрионът
© Istock

Досега бебето винаги е наведоло главата си напред. В 8. Седмицата на бременността го повдига и разтяга тялото си. Черепът е изработен от тънък хрущял, през който растението на мозъчния тънък. Зад челото се развиват големи мехурчета: от тях е създаден големият мозък. Зад по-късните церебрим са по-малки мехурчета, прекурсорите на другите важни части на мозъка. Очите са в 8. SSW, покрит с фина кожа, от която се развиват клепачите.

Много от телата на бебето вече работят: стомахът произвежда стомашна киселина и бъбреците урина. Скоро останалите органи ще се развият напълно и трябва да губят само до раждането.

В хода на бременността размерът и теглото на бебето винаги ще развиват индивид. Следователно, посочените тук стойности могат да бъдат само средни стойности. Следователно, следователно не трябва да се тревожи, ако ценностите, определени от гинеколога, се отклоняват по отношение на растежа и наддаването на тегло от споменатото тук.

Развитието на плода в корема на майката

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Aischa Butt

Майката в 8. SSW

Много бременни майки са в 8-те. SSW вече е много изтощен след по-лесно усилие и да си дъх. Част от кислорода, която те дишат с въздуха, се отклоняват за увеличаване на обема на бебето и майчината кръв, за да доставят неродените с необходимия кислород.
За бебето винаги е осигурено достатъчно кислород. Ето защо, бременните жени, веднага щом са малко усилия и повече кислород, могат да забележат лека липса на кислород, който се изразява чрез изтощение и дихателна дистрес. Затова бременните жени трябва да преместят много за чист въздух и да направят упражнения за дишане, които могат да помогнат.

Дишане и движение: Йога за бременни жени има многобройни предимства

Матката е в 8. Седмица на бременността за Gänseeißig и може да настоява толкова силно на балона, че очакваната майка е по-често за тоалетната. Майките ленти продължават да се разтягат: бременните жени чувстват това неприятно. Гърдите растат и зърното, както и Warzenhof стават по-тъмни. В 1. Диаграмата за бременност не е много от бременността. Бременните жени не са нито много, нито е коремът на бебето.

Жалби по време на бременност: най-добрите съвети срещу Naudea & Co.

Разнообразието от хормони може да бъде тяло и психика точно в 1. Диаграма на бременността. В допълнение към зората и прекомерната умора, много бременни жени сега имат силни емоционални колебания. Това е нормално и обикновено оставя около 4. Бременност месец след. Емоционалните колебания трябва да позволят и да говорят за страховете и притесненията.

Когато разстройствата на съня и депресивни фази се увеличават, но това трябва да бъде ясно изяснено с лекаря, за да се избегнат отрицателни ефекти върху бременността. Това не е срам да придружава психотерапевтичното бременност.

Допълнителна информация за развитието на бременността и развитието на бебетата можете да намерите във Федералния център за здравно просвещение (BZGA).

>> 9. SSW (седмица на бременността) с един поглед

По-нататъшна бременност седмици с един поглед:

Също така на Gofeminin: напълно обявен: 120-те най-красиви класически имена
© Istock