Това е важно при строителството на гипсокартон

В повечето случаи строителството на гипсокартон винаги е проблем за собствениците на жилища, когато става въпрос за направата на тавански етаж, който не е бил използван за обитаване. С помощта на гипсокартон това обикновено може да се направи много евтино, а също така и самостоятелно - това означава, че има много допълнително жилищно пространство. Във всеки случай трябва да обърнете внимание на някои неща - особено паретата и изолацията изискват ноу-хау, така че по погрешка да не е вероятно дългосрочна повреда на сградата. Същото се отнася и за Mutatis mutandis за баземни помещения, но тук е много по-малко разширено.

В началото винаги е изолацията

Разбира се, трябва да се убедите, че покривът всъщност е плътно навсякъде. Изобретателната влага в отделни места може да причини големи щети и впоследствие само изключително трудно да се определи и да не бъде неохотно. Преди разширяване, изолацията във всеки случай - с подходящи спирачни фолиа, които трябва да бъдат прецизно прикрепени с адхезивна лента и особено плътно запечатани, и с изолационен материал, който напълно запълва ширината на светлината на гредите. Тук е необходима много грижи, грешките могат да доведат до сериозни щети тук. Едва след тази подготвителна работа може да започне същинското сухо строителство на тавана. Преди да направите това, трябва също така да се уверите дали удължаването на покрива подлежи на одобрение във вашия случай - това се случва от време на време.

  • Прочетете също - таванно отопление в гипсокартон
  • Прочетете също - Ъглови предпазни релси за гипсокартон
  • Прочетете също - инспекционни клапи в гипсокартон

Всичко, което е възможно, изсъхне

Преградни стени, облицовъчни черупки или други стенни покрития, окачени тавани и евентуално суха замазка (29,80 евро при Amazon *) върху изравнителен пълнеж, за да се създаде добра основа за подовата настилка - всичко това работи без хоросан (7,79 евро при Amazon *) и Тухла и без течна замазка. В процеса на сухо строителство. Методът за гипсокартон е по-бърз, по-евтин и по-лесен от повечето други опции за разширение.

Няколко ценни съвета

Планирането означава всичко, особено когато става въпрос за разширения на таванско помещение. Линии, инсталации, оформлението на стаята и конструкцията - нищо от това не работи без точен, внимателен и подробен план. След това също трябва да се изясни от гледна точка на строителната физика дали планираната работа всъщност може да се извърши по този начин - в много случаи, например, гредите не могат да бъдат дъскирани директно, а се нуждаят от подпрофил. Най-добрият начин да разберете от специалист какви мерки са необходими, например задна вентилация или други подобни. Дори ако направите разширението сами, не може да се откаже предварително професионален съвет.