Това е моето тяло "- голата снимка на тази жена в момента е в мрежата за раздвижване,

Това е моето тяло. Имам щам ленти. Имам загуба на кожата. Имам корема."

Автор и блогър Рози Уотърмел смееше нещо на своята Facebook страница, която вероятно ще осмели най-малко от нас. Тя публикува гола образ на себе си - абсолютно честен, непреработен, безмилостен и отворен. Въпреки това, 28-годишният не иска да ги заглавим като "смело" или да съдим телата си, напротив. С картината Waterland иска да ни каже, че няма значение как изглеждаме. Жените не трябва да бъдат оценявани според външния им вид, но много повече за техните умения, тяхната интелигентност и талант.

Прочетете посолството на Rosie Waterland тук:

Не чувствам, че го правя, но... Наскоро многократно четам жени, които са публични и им позволяват да празнуват, че те са няколко килограма по-тежки от средния модел на пистата. Сякаш това би го направило автоматично погрешно да не е тънка, и сякаш са "смели" на публично място. Това, което ме кара да бъда разочарован, не е, че тези жени са много по-тънки от мен (което по някакъв начин предполага, че ако вече са някои дебели и все пак успешни чудо, тогава трябва да бъда морски камък без никаква надежда), но въпреки това, че въпреки успеха си , телесното тегло има нещо общо със стойността на човек.
(...Да се)
Това изобщо не трябва да бъде проблем. Ако сте невероятно интелигентни и талантливи, тогава външността ви изобщо не трябва да е проблем. Знам, че като жена не е лесно да се каже това. Дори ако външността ви не е проблем за вас като жена, тогава е един за всички останали. Аз разбирам, че. Но sch ***, но на останалите! Нуждаем се от жени в обществото, които са готови да направят своята интелигентност и талант да погледнат пред нея. Това може да не е лесно, но ако искаме нашите ценности да се променят, тогава е необходимо.
(...Да се)
Вашето тяло е вашата история. Той е вашата война. Той те прави това, което си, и няма да бъдеш толкова интелигентен, успешен или смешен без него.
Имах детство, пълен с напускане и травма оцелял. Тогава оцелях борба с моето психично здраве и хранителни разстройства. (...) Но в края съм. Това е моето тяло. Имам щам ленти. Имам загуба на кожата. Имам корема. Имам увиснали гърди и развеселен с лунички, които ме доведоха по-рано да плача.
(...Да се)
Не изглежда, че гледам "трябва да" - според конкретна група хора. Но това няма значение за мен. Защото достигнах повече, отколкото някога трябваше да мечтая, въпреки хората, които твърдяха, не съм доста или не съм достатъчно тънък. (...Да се)
Така че, тук той е. Тялото, което трябва да ме държи обратно. Тялото, за което трябва да се извиня. Тялото да ме прогони от главите ви. Но моята интелигентност и талант са много по-важни от моя външен вид. И тези качества са, че ме принуждават към главите ви.
(...Да се)
Не съм дефектен. аз съм страхотен. Аз съм оцелял. И не се извинявам.

Към днешна дата, Facebook пост на Waterland е споделен няколко хиляди пъти. Картината и свързаното съобщение публикуват и автора на Instagram - но картината е премахната след кратко време, тъй като нарушава представянето на голи гърди спрямо насоките. Трябва да се очаква, че приносът няма да устои дълго за Facebook.

Определено искаме да аплодираме тази жена за вашата честност! Просто трябваше да се каже, че в епохата на бодлифицитивните кампании и моделите на Instagram ние се фокусираме твърде много върху екстериора на жените, вместо да ги празнуваме за техните умения и техните таланти. С малко късмет, посолството на Уодланд все още достига много хора по света и кой знае, може би ще отнеме още няколко за дългосрочно преосмисляне!

Също така при Gofeminin: най-горещите модели с размер