Можете да се отървете от това! 6-те най-големи забрани при премахване на грим

Премахването на грима вечер е част от ежедневната грижа. Но много неща могат да се объркат, когато премахнете грима. Кои грешки при премахване на грима са ви познати?

Грешка при премахване на грим №. 1: Не сваляйте грима!

Абсолютно забрана: лягане с грим! Основното премахване на грима е задължително. Ако не премахнете грима си, можете да очаквате дразнене на кожата и пъпки. Направете нещо добро за кожата си и инвестирайте десет минути в цялостно почистване. Наградата: сияен тен и чиста кожа.

Грешка при премахване на грим №. 2: Кърпичките за премахване на грима са толкова практични!

Да, така е. Можете лесно и лесно да премахнете грима си с кърпички за премахване на грим. Тези кърпи обаче не са подходящи за ежедневно почистване. Те съдържат много химически консерванти, така че кърпичките да останат свежи дълго време. Особено при суха кожа, която лесно се дразни, трябва напълно да избягвате използването на кърпички за премахване на грим. Почистващият лосион е по-нежен към деликатната кожа на лицето.

Но ако изобщо не може да се избегне (например при пътуване), тогава трябва да изплакнете лицето си с вода и да нанесете овлажняващ крем.

Грешка при премахване на грим №. 3: Отстранете спиралата за нула време

Изумени сте, че въпреки почистването, очите на пандата просто не искат да си отидат? Очите с черни рамки са индикация за остатъци от спирала, които упорито залепват за миглите. Спиралата обаче трябва да се отстрани старателно, защото в противен случай миглите изсъхват и фините косми могат да се отчупят.

Грешка при премахване на грим №. 4: Разтрийте спиралата твърде силно

Ще се придържаме към спиралата: Както споменахме, премахването на спирала не е лесно. Много жени прибягват до по-твърди методи и разтриват, притискат или размазват околоочната област, за да премахнат спиралата. Тънката кожа на очите обаче е много чувствителна. Нашият съвет: Поставете малко почистващо мляко (за предпочитане течен препарат за гримиране на очите) върху памучен тампон и поставете върху затворения клепач. Сега натиснете внимателно и внимателно избършете надолу.

© Urban Decay

Грешка при премахване на грим №. 5: Премахнете целия грим наведнъж

Мнозина премахват грима с едно движение. Препоръчваме: Винаги първо премахвайте грима за устни и очи, а след това и фон дьо тена. Това ще предотврати разпространението на остатъци от спирала или червило върху вече отстранената кожа

Грешка при премахване на грим №. 6: Отстраняване на грим без тонер

Тоникът за лице не трябва да липсва за правилно почистване! През повечето време гримът не се премахва напълно при премахване на грима. Тонер с овлажняващи вещества може да направи чудеса. Завършвате перфектното почистване на лицето с богат крем.