Ламинатът хруска, когато влажността е висока

Не само директната влага като удари на течности и влагата на пода или стените са тези, които карат ламинат да реагира. Флуктуиращите температури и свързаната с тях влажност също имат дразнещ ефект върху подовата настилка. Ако ламинираният под хруска при висока влажност, има няколко възможни причини.

Панелите или подземната повърхност крият причината

Click ламинат образува хлабава, плаваща и свързана платформа на пода. Панелите се държат механично "заедно". Промените в размерите, дължащи се на външни влияния, са едно от неизменните свойства на ламината.

  • Прочетете още - Лепене на винилов ламинат на пода вместо истински ламинат
  • Прочетете също - полагане на ламинат на пода от PVC
  • Прочетете също - Какво идва с кой под под ламинат

Причината може да бъде открита в подземната повърхност или в самите панели. Ако ламинатът е монтиран неправилно, обикновено е възможно да се намали шумът. Те не могат да бъдат изключени напълно при всички случаи, което се дължи на конструкцията на ламиниран паркет.

Причина: Не всички връзки за щракване са правилно и напълно ангажирани

Типични индикатори за непълни панелни връзки са:

  • еластичен ламинат
  • добив ламинат

В този случай подът трябва да бъде демонтиран и положен отново

Причина: неравности под ламинирания под

Целият под не само плава, но и „лети“ на места. Ако кухините могат да бъдат опипани или „избити“, може да се направи опит за пълненето им със спринцовка с канюла, вкарана през пружините.

Причина: Влагата отдолу води до неравномерно разширяване на панелите

Подът като замазка отделя твърде много влага и при полагането не се използва бариера срещу пара. Ламинатът не само се подува изцяло, но и връзките с щракания се деформират. Необходими са демонтаж и преместване.

Причина: Твърде тесните компенсатори позволяват на ламината да се удари в стената

Твърде тесните компенсатори предотвратяват достатъчно разширяване през лятото. Краищата се удрят в стената. Последващото изрязване и настройка може да създаде необходимото пространство.

Причина: Общо развитие на напрежението

В почти всички случаи в ламинирания под има скърцане и напукване поради напрежение между панелите. Като експеримент, оставянето на отопляемото помещение да се охлади до около десет градуса и бавното загряване отново до нормална битова температура може да повлияе на развитието на шума.

Съвети и трикове Ако настроите влагоуловител в горещите, влажни летни дни, можете да намалите шума без ръчна намеса.