Мансардният покрив - трудна конструкция, но много място

Мансарден покрив има само малък наклон на покрива в горната част и след това се превива, за да се движи почти вертикално надолу. Към конструкцията се поставят високи изисквания. Това създава жизнено пространство, което почти няма наклон.

Различни варианти на мансардната конструкция на покрива

В случай на мансарден покрив, който понякога се нарича още мансарден покрив, и четирите страни на покрива могат да бъдат огънати. Само една или две страници обаче могат да бъдат конструирани по този начин.

  • Прочетете също - Възможности за финансиране на разширения на таванско помещение
  • Прочетете също - Изчислете разходите за удължаване на покрива
  • Прочетете също - Преобразуване на таванско помещение: идеи за жилищно пространство с комфорт

Разбира се, има и вариантът, при който едната страна се издига нагоре като прав, така да се каже, нормален фронтон, а останалите три страни са огънати във формата на мансарден покрив.

Черен таван на мансарда

Ако и четирите страни на къщата са огънати по този начин, това често се нарича мансарден покривен покрив. По време на барока, както и през 20-те години на миналия век, този тип строителство е широко използвано.

Изграждане на мансарден покрив

Мансардният покрив обикновено е конструиран като покрив на гредите. На височината, на която се огъва наклонът на покрива, се използват или греди, или греди. Това създава особено стабилен и издръжлив покрив с много пространство.

Трудната част от конструкцията на мансарден покрив е преходът от леко наклонената част на покрива към стръмните страни. Тук трябва да се извърши прецизна работа дори на етапа на планиране.

Освен това не всяка керемида може да се използва за тази форма на покрива, тъй като малкият наклон на горната половина на покрива обикновено изисква различна керемида от стръмната страна. Така че трябва да намерите покривно покритие, което предлага и двете възможности.

Съвети и трикове Ако местният строителен код го позволява, трябва да помислите за мансарден покрив. В крайна сметка той предлага много пространство, без да се налага да се изгражда цял допълнителен етаж.

Между другото, можете също така да постигнете необикновено цялостно впечатление с тази форма на покрива и да накарате къщата ви да се открои от тълпата.