Материалът за изолация на ударния звук

Ако се интересувате от шумоизолация на удар, ще знаете, че има голям избор от различни материали. Тази статия ви дава преглед на важни изолационни материали и критерии, които трябва да имате предвид при избора.

Какви материали има?

Има голям избор от различни изолационни материали: от естествени материали като дървесни влакна или овча вълна до индустриални материали като полистирол или полиетиленово фолио, има широк спектър. Трябва да проучите предимствата и недостатъците на различните материали и не забравяйте да проверите дали конкретният изолационен материал е подходящ за вашия дом. Тъй като не всеки материал пасва на всяка къща: Макар една солидна къща да е добре изолирана от основата и следователно не се нуждае от допълнителна, плътна изолация, сглобяемата къща трябва да бъде оборудвана с по-силна изолация от удар.

  • Прочетете също - Правилната посока на монтаж за изолация на ударния звук
  • Прочетете още - Изолацията от ударния шум под подово отопление
  • Прочетете също - Правилната дебелина на изолацията от ударен звук

Важни критерии

Тъй като различните материали имат и различни свойства, трябва да изберете материал, който винаги отговаря на важни критерии като тези:

  • Шумоизолация с голям удар
  • Добра топлоизолация
  • Висока пожаро- и топлоустойчивост, особено при подово отопление
  • дълголетие

По-специално топлоизолацията е точка, която е също толкова важна за комфорта на една къща, както и звукоизолацията от удар. Защото каква полза има защитата срещу ритници, ако температурата и вътрешният климат са лоши? Но в допълнение към действителните цели на изолацията, т.е. ударния звук и топлоизолацията, тя трябва да бъде устойчива на външни влияния като топлина или влага и по този начин да има и дълъг експлоатационен живот.

Има голям избор - нека ви посъветваме

Макар че е добре и препоръчително да проучите различните материали сами, това не може да замени професионалния съвет от експерт. Затова не поръчвайте веднага най-евтиния изолационен материал в интернет, а предварително потърсете съвет от специализирани търговци. Тъй като всеки, който има дългогодишен опит в областта на звукоизолацията с удар, може лесно да намери материала, който е най-подходящ за вашата къща с вас.

Съвети и трикове Екологичните материали насърчават здравословен и комфортен климат в стаята и ви предпазват от влиянието на вредните вещества. Потърсете съвет по тази тема и потърсете в Интернет, за да видите кои материали са подходящи за нея. Препоръчително е да изберете екологични изолационни материали, особено за чувствителни или алергични хора.