Запечатайте тръбата със силикон и за какво да внимавате

Случва се от време на време, че трябва да се снима тръба. При определени обстоятелства това може да се направи и със силикон. Има обаче няколко неща, които трябва да имате предвид и преди всичко да използвате правилния уплътнител.

Използвайте уплътнител, за да уплътните тръбата на печката

Ако има дим, излизащ от тръбата на печката при осветление или непрекъснато, трябва да действате, тъй като излизането на дим представлява значителна опасност за здравето. Тъмният дим обаче не винаги трябва да излиза веднага. Всъщност има различни причини, които налагат запечатването на тръбата, като например следното:

  • Прочетете още - Запечатване на дърво със силикон и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Загрейте силикон и за какво да внимавате
  • Прочетете също - силиконов кеп
  • те са стари печки
  • те са тръби за печки, които вече са инсталирани
  • Течове поради температурни колебания

Какъв материал да се използва за уплътняване

Силиконът е добре известен уплътнителен материал, който се използва в много области. Пещта е специален случай, тъй като тук могат да се появят много високи температури. Ако искате да използвате силикон, трябва да използвате специален материал за високи температури, който можете да получите от специализирани магазини. Не можете да използвате нормален силикон като този за запечатване на санитарни помещения.

Как най-добре да продължите с уплътняването на тръбата

Наложително е тръбата на печката да е плътно свързана с комина, за да можете да се наслаждавате на огъня на печката, без да се страхувате от рискове за здравето. На първо място, важно е използваната тръба да бъде точно съчетана с комина. Също така, трябва да използвате правилната облицовка на стената. Например зависи от вида на връзката, дали е едностенна или двустенна комина. След монтажа на облицовката на стената тръбата на печката трябва да бъде свързана. Трябва да уплътните празнините със специален силикон (силикон за високи температури). Когато правите тази работа, трябва да бъдете особено внимателни, за да избегнете изтичане на съединението.

Използвайте силикон за високи температури

Уплътнителните материали се предлагат за голямо разнообразие от приложения. За използване в пещни системи трябва да се използва само високотемпературен силикон, който можете да получите от специализирани търговци на дребно. Те са трайно еластични лепила на силиконова основа с много висока устойчивост на температура до няколкостотин градуса по Целзий. Предимството на тъканите е, че те могат да се обработват много лесно.