Това се случва в 5. Месец за бременност (17. до 20. SSW)

Във втория бременност триместър, очакваната майка се чувства най-добре. Тялото е свикнало с бременността, майката изглежда заслепяваща и връзката на майката-дете поема бавно конкретни форми

..

Най-важното събитие в 5. Месец са първите забележими Бебешки движения. Сега детето не само възприема от майката, но и от всички други членове на семейството. Партньорът или братята и сестрите могат да поставят ръката на бебето на мама и да се чувстват, когато малкият шеф или удар.

Вторият ултразвуков скрининг в 5. месец

В това 5. Месец на бременност се извършва вторият ултразвуков преглед, в който Развитие на органи се проверява точно (мозъка, стомаха, бъбреците

..

Да се).
В това проучване, пол също може да бъде признат, ако детето е правилно. Ако не искате да знаете дали вие момче или момиче Да се ​​очаква, определено трябва да кажете на Вашия лекар преди, за да не греша.
В ултразвуковия изпит, плацентата (майка торта), обмен на кръв между майката и детето, количеството плодове се контролира. Сега може да се види и ако Плацентата е подходяща. Това е важно, защото using placenta (Placenta praevia) блокира канала за раждане и може да доведе до усложнения.
Второто ултразвуково изследване обикновено намира между 19. и 22. Седмица на бременността вместо това.

Развитието на бебето в 5. месец

Мускулите: Мускулите на бебетата стават все по-силни. Вашият малък съквартирант започва да бие в стомаха паднал дървета и понякога ви поставя насилствен удар с ръце или крака.
Сензорните органи: в 5. Месец, особено гледката.
Нервната система: развитието на мозъка е почти завършено, вашето дете е за първи път

..

и започва да развива памет!
Кожата на бебето става по-дебела и непрозрачна. От 22. Седмицата на бременността не може да се види през кожата през кожата.
Към края на 5. Бременност Месецът са всички жизненоважни органи, но все пак трябва да бъдат направени.

Важни срещи в 5. месец

4. Предпазен преглед:
В 4. Предпазното изследване се изважда от стомаха, за да провери коя височина е достигнала (Fundus). Това може да се заключи и дали растежът на плода е нормален. Разбира се, както при всяко изследване, се извършва кръвно налягане и контрол на теглото. Лекарят също така проверява състоянието на устата на майката.
Вече сте намерили акушерка и клиника по майчинство?
Говорете с партньора си и с работодателя си за планирания родителски отпуск. Трябва да започнете да планирате връщането си в работата сега и след едно дневна грижа За да търсите детето си (Kita, Dishminder).
Скоро започва Курс за подготовка за раждане. Хванете тиха минута, за да упражнявате дълбоко дишане на корема, защото тази дихателна техника ще бъде голяма помощ в предстоящите месеци на бременността и участието.

Хранене и здраве в 5-ти. месец

Не забравяйте да пиете много. В края на краищата, трябва да покриете течността за вас и вашето бебе. Водата също плува патогените в балона и по този начин предотвратява инфекциите на урината, които често се срещат по време на бременност.
От 5. Могат да възникнат месеци. Ето защо, вземете специфично богата на фибри храна за вас (плодове, зеленчуци, бобови растения, зърнени храни

..

Да се).

Очакването е най-голямата радост

Трябва сериозно да се съсредоточите върху търсенето на име. Заснемете най-малко 2-3 имена, които идват в по-близкия избор. Тъй като ако приключите преждевременното, името трябва да се намери бързо. Именуването иска да бъде добре обмислено, защото първото име придружава детето ви през целия си живот.
Вашият партньор преживява бременността от сега наблизо, защото се чувства като "да бъде" бебе в корема ви!

Също така на gofeminin: от подобен антон до z като quita: 200 най-красиви бебешки имена

В нашата търсачка има много по-красиви имена за момчета и момичета: Намерете подходящото име за вашето бебе!

> До 6. Месец

Източници и информация:

  • Федерално министерство на семейството, възрастни, жени и младежи (BMFSFJ)
  • Федерален център за здравно просветление (BZGA)
  • Професионална асоциация на гинеколозите e.В. (Bvf)