Напрежението на правилната пружина улеснява използването на таванските стълби

Стълбище за сгъване се държи от двустранен извор и в крайна сметка фиксиран чрез захващане на щрака на предната страна. За да се гарантира функцията на навлизането и запазването на често тежките проводници, подходящото опъване на пролетта е предпоставка.

Ножици, сгъване или стълбище за вмъкване

Подовите стълби се предлагат в две версии. Трите или четири части сгъваеми или вмъкнати стълби са изработени от твърди проводници, които са сгънати на размера на носещия капак или вмъкване. За така наречените ножици, етапите на стълбището на тавана са вградени между два подвижни ръба, които могат да бъдат изтеглени и избутани като чертеж Harmonica.

  • Също прочетете - инсталирайте прибираща се подова стълба
  • Също така четете - изграждане на смляно стълбище с или без фуражна кутия сами
  • Прочетете също - Херметичната таванска стълба спестява топлина и щети

Дървото и лекият метал като алуминий влизат под въпрос като материали, които гарантират възможно най-голямата товароносимост с възможно най-ниско тегло. При всички тавански стълби сгъването или натискането се поддържа от пружини, които задържат тежестта на стълбите и намаляват усилието, необходимо за затварянето им.

Фина настройка с помощта на регулиращи винтове

Пружините са оразмерени в зависимост от теглото на стълбите и техният издърпващ ефект може да се регулира с помощта на регулиращи винтове. Предпоставка е изборът на подходящия размер на пружината, тъй като възможността за регулиране е ограничена и представлява само вид предварително натоварване.

Двете пружини са затегнати между ъглите на горните ръбове на стълбите и превключващите лостове, прикрепени отстрани на таванските стълби. Окачването и опъването на пружините може да се извършва само когато капакът на носача е затворен. Когато инсталирате тавански стълби, опъването на пружината е последната стъпка.

Тестова функция и позиция за почивка

За да се определи подходящото напрежение, трябва да се извърши тест на таванското стълбище. За целта заключващото заключване се блокира, така че сгънатото таванско стълбище „плава“ свободно върху капака на носача си. Пружините трябва да бъдат опънати така, че клапата да остане леко отворена и да образува празнина от около три до пет сантиметра.

Ако имате вградено таванско стълбище, трябва да демонстрирате правилното напрежение от монтьора и да изпробвате поставянето или сгъването и отварянето и изваждането или разгъването като тест.

Съвети и трикове Можете да улесните окачването и опъването, като загреете металната пружина със сешоар.