Покривът на навеса

Покривът на навеса е покривна конструкция, която се среща главно в индустриални сгради. Не само, че тази форма на покрива е особено подходяща за големи навеси. Той има и други предимства, които и днес играят важна роля. Покривите с навеси също могат да бъдат намерени в жилищни сгради в незначителна степен.

Произход на термина "Sheddach "

В тази страна навесният покрив е известен още като трион. Но думата "навес" за (рибни) люспи, която вероятно идва от английски, отдавна е германизирана.

 • Прочетете също - Общ преглед на цените на сламени покриви
 • Прочетете също - Оценете цената на един ламаринен покрив
 • Прочетете също - покрив за греди или покрив с гребло
 • Scheddach
 • Schedhalle
 • Планиран покрив

Изграждане на навес покрив

Има два основни проекта за навес. В напречно сечение и двете форми приличат на трион. Или късите повърхности на покрива се издигат до едноскатен покрив, за да завършат при вертикален свързващ елемент.

Или две половинки на покрива, които се сближават, образувайки асиметричен двускатен покрив. На цялата дължина на покрива, няколко от тези покривни форми са уморени зад другия. Така целият покрив може да бъде построен в неговата ширина, но и само единични "железопътни линии".

Предимства и недостатъци на покривите на навеса

Най-очевидната причина за Sheddoächer е осветлението. Покривните повърхности - или двете, т.е. асиметричните малки полови превръщания на покрива или бюро покрив и вертикален компонент - са проектирани като стъклени елементи. Това преобладава в Sheddachhalle висок дневна светлина. В допълнение, стъклените повърхности могат да бъдат подравнени на север. Тогава слънцето не може да хвърли някаква тревожна сянка в залата.

Особено добро за интензивна работа

Това е особено важно в компаниите, които са вързани, например боядисване, боядисване или иначе силно прикрепени към яркост за прецизна работа. Може да се избегне дори прекомерно нагряване на залата. Сравнително късите отделни покривни елементи също създават стабилна носеща конструкция за поддържане на покривите, което позволява много големи покривни площи. Но този специален дизайн на покрива на навеса има и някои недостатъци.

Недостатъците на навесите

И двете половини на покрива на малките покривни елементи често са относително вертикални. Поне една от двете половини е много стръмна до почти вертикална. Това означава, че тези конструкции предлагат големи повърхности за проникване на вода. Ето защо навесите покриви изискват много грижи и поддръжка. Или съответните компоненти трябва да се сменят редовно, или да се запечатват отново и да се осигурят антикорозионна защита. Това изрично се отнася за по-старите навеси.

Поява на навесни покриви

Благодарение на тези свойства, навесите се използват в множество търговски или промишлени сгради, които изискват много светлина. Често салонът на навес също е осветен.

 • Фабрични халета
 • Актови зали
 • работилници
 • Търговски центрове и търговски центрове
 • Многофункционални и спортни зали

Къща с навес?

Използването в жилищни сгради е много рядко. Ако е така, тогава най-вероятно в жилищни комплекси, така че техните обществени вътрешни зони да бъдат по-добре осветени. Не на последно място, поради високите разходи за поддръжка тази форма на покрива е относително безинтересна, въпреки че произвежда значително количество дневна светлина.

Съвети и трикове В началото на 90-те години на пазара се появиха специални, патентовани профилни елементи, които трябваше да получат недостатъците под по-добър контрол. Най-големият проблем с течовете е сблъсъкът на различни строителни материали като стъкло, метал, дърво, пластмаса и уплътнител. Тъй като всички материали реагират различно термично, което води до тези масивни и бързи течове. Тези нови профили обещават малко подобрение тук.