Професионално почистване на дивана: процедура и разходи

Понякога всичко това не помага: диванът е толкова мръсен, че вашите собствени усилия едва ли дават резултат. През годините се натрупват силни миризми, тъканта е сива от прах и на места се показват грозни петна. Орди акари вероятно се крият в възглавниците отдавна! Професионалното почистване определено може да помогне в този случай.

Тези причини говорят в полза на професионалното почистване на дивана

Висококачественият диван гарантирано не е евтин, качествените мебели могат да струват 1000 евро или повече. Ето защо наистина е досадно, когато мръсотията разваля доброто парче. Професионалното почистване определено си заслужава за скъп диван!

  • Прочетете също - Нека пружините да бъдат опънати отново на дивана?
  • Прочетете също - чао, петна! По този начин може да се почисти диван от полиестер
  • Прочетете също - Бял диван от изкуствена кожа Внимателно почистете дивана

Често опасението, че диванът може да се повреди, ако се опитвате да го почистите, също играе важна роля. Уважавана компания, от друга страна, е много запозната с темата и знае какво да прави.

Ако експертите направят нещо нередно, добра компания специалист винаги ще има застраховка, която да покрие нанесените щети. Ето защо сте на сигурно място като собственик на диван, когато оставите работата на сериозен професионален екип.

Как работи професионалното почистване?

Различни фирми за почистване идват в домовете на своите клиенти на повикване и извършват работата директно на място: Това означава, че диванът не трябва да се пренася усилено. Професионалното почистване обикновено включва следните точки:

  • Дълбоко почистване, включително контрол на акари и микроби
  • Отстраняване на повърхностни замърсявания
  • Неутрализиране на миризми
  • Окончателна импрегнация

Информирайте се предварително за общите разходи и ги потвърдете писмено. Попитайте и за времето за сушене - и кога можете отново да използвате професионално почистения си диван.

Каква е приблизителната цена?

Разбира се, професионалното почистване на дивана не струва еднакво за всеки доставчик, но ето няколко цифри за вашата груба ориентация:

Цена за почистване на мебели
фотьойл около 50 EUR
2 ’той диван около 100 EUR
3 ’диван около 140 EUR
ъглов диван около 180 - 250 EUR
1 'той, 2 ' той и 3 'той около 250 EUR
изпражнения около 20 EUR
Съвети и трикове За да намерите наистина добра фирма за почистване, струва си да попитате приятелите си: Тези, които са имали добри преживявания, са щастливи да ги споделят с други. Реномирана компания в Интернет не дава пълни обещания и има пълен отпечатък.