Шампоан на дивана - ръчно или машинно?

Прахосмукачката ни дава прекрасна възможност да направим дивана наистина чист. Лечението развива хубав дълбок ефект, без да изисква твърде много труд и усилия. По-долу обясняваме как точно работи. Обясняваме разликата и с така наречената мокра прахосмукачка, която също може да бъде много полезна.

Получаването на мека мебел наистина хубаво и чисто

Шампоането на дивана на ръка би било огромна караница. Ръчният метод също така оставя твърде много влага в тапицерията, която бавно изсъхва и следователно може да доведе до плесен.

  • Прочетете още - Диван с електрическо зареждане? Ето как да заземите дивана си!
  • Прочетете също - Как мога правилно да разглобя дивана си?
  • Прочетете също - Разтегателен диван: Има тези варианти!

Прахосмукачката обаче премахва влагата от шампоания диван след процеса на почистване, поне в по-голямата си част. След това останалата част изсъхва относително бързо и се предотвратява рискът от поява на мухъл.

Дълбокият ефект от третирането с прахосмукачката не трябва да се презира, почистващият агент достига далеч под повърхността. Ето защо това устройство може да се използва и за борба с лоши миризми, акари и микроби.

Каква е разликата между мокра прахосмукачка и прахосмукачка за миене?

  • Мокра прахосмукачка: Ако използвате мокра прахосмукачка, първо трябва да измиете шампоана на дивана си на ръка и след времето на експозиция да го „изсушите“ отново.
  • Прахосмукачка: Ако използвате прахосмукачка, устройството прави и двете работни стъпки за вас: шампоане на дивана и "прахосмукачка на сухо".

И двете устройства са подходящи за обработка на мека мебел, но използването на мокра прахосмукачка е повече работа и следователно отнема повече време. Почистващият агент също влиза в мебелите с по-голямо налягане чрез прахосмукачка, така че мръсотията буквално се отмива.

Кратко ръководство за почистване на дивана

Първо прахосмукайте мебелите на сухо. След това измийте шампоана на дивана си с влажен почистващ препарат, който съответства на материята. Това работи или ръчно, или с бутона за пръскане на прахосмукачката.

Когато използвате мокра прахосмукачка, след определено време на експозиция не само ще изсмучете остатъците от почистващия агент, включително останалата вода, но и разхлабената мръсотия. Прахосмукачката прави всичко в една стъпка - без време за излагане.

Съвети и трикове С прахосмукачката можете също да постигнете приятно дълбоко почистване на вашите матраци. Това е мястото, където с времето се натрупват досадни акари, които можете да изхвърлите от тапицерията с натиск. Така че тази покупка определено си заслужава.