Заключването на вратата е трудно: Какво трябва да се направи?

Твърдата ключалка на вратата е реален проблем, особено защото в даден момент може да блокира напълно. За щастие има достатъчно възможности за предприемане на коригиращи действия предварително, от професионално омасляване до регулиране на крилото на вратата. Първо проверете какъв е проблемът и след това вземете подходящите мерки.

Бравата на правилната височина ли е??

Понякога бавността се дължи на факта, че ключалката и болтът вече не са успоредни един на друг. Това може да се промени чрез регулиране на крилото на вратата малко по-високо или по-малко на пантите.

  • Прочетете също - Как да намажете правилно ключалката на вратата си
  • Прочетете също - Смазване на ключалка на вратата с правилния лубрикант
  • Прочетете също - ремонт на ключалката на вратата

Обикновено е необходимо напълно да откачите крилото на вратата, за да го настроите, след това да регулирате отново пантите или да поставите Fitschenrings. Като алтернатива, с известно усилие, ключалката може също да бъде преместена или да бъде извадена ключалката, така че да има достатъчно място за болта.

Заключването на вратата е трудно: Как да омазните ключалката

Ако не е в системата на ключалките, а по-скоро вътре в цилиндъра, най-добре е да отстраните недостатъка с капка смазка. Не използвайте обаче домакинско масло за това:

Мазнините като олио за готвене и маргарин в началото могат да работят доста добре, но с течение на времето те стават смолисти и се придържат към ключалката. Така че проблемът се изостря в дългосрочен план. Тези продукти се препоръчват за омазняване на ключалка на вратата:

  • Пистолетно масло от магазина за оръжия (висококачествено масло, което не се втвърдява)
  • специално масло за заключване на врати от железарския магазин
  • Силиконов спрей за брави на вратите
  • Гранитен прах за обработка на твърди брави

Как да използваме смазката за заключване на вратата

За смазване на твърда брава на вратата са необходими само няколко капки смазка. Повечето от съответните контейнери имат пръскащ маркуч за точно дозиране в средата на цилиндъра.

Ако такъв маркуч не е наличен, можете алтернативно да намажете бита с ключ и след това да го поставите в ключалката, за да нанесете смазката по целеви начин.

Издухвате графитния прах в твърдата брава на вратата с целенасочена струя въздух или просто потапяте ключа в нея. Графитът не е мазнина, но все пак помага доста ефективно!

Съвети и трикове Вашата ключалка на вратата все още е трудна за отваряне, дори след като е смазана? За да сте сигурни, че смазката е добре разпределена в цилиндъра, завъртете и разтрийте ключа напред-назад и трябва да го заключите и отключите няколко пъти подред. След това трябва да работи по-добре.

Ако нищо не помогне, може би трябва да почистите добре ключалката на вратата си веднъж или да я замените напълно при спешни случаи.