Типичният заострен покрив на павилиона

Градинските павилиони обикновено имат някакъв вид скатен покрив. В зависимост от вида на заострения покрив, павилионът понякога получава по-трезв, а понякога романтичен или ориенталски характер. Нека разгледаме по-отблизо различните видове заострени покриви в павилиони.

Кой заострен покрив за павилиона?

В случай на павилиони за градината се прави разграничение между павилионни палатки, които се състоят от метална рамка и текстилно покритие, и постоянно монтирани варианти от дърво. Терминът павилион се използва по сравнително разнообразен начин, но съществена основна характеристика е свободно стоящата и лека конструкция, сравнително малкото подово пространство и високият покрив. Тъй като терминът първоначално е бил използван за военни палатки, има и специфичен топ тип: покривът на палатката. Покривът на палат се характеризира с най-малко три от изходящия накрайник на централния покрив, склонове на покрива с голям размер.

Пирамидален покрив

Четиристранен покрив от палат на свой ред се нарича пирамиден покрив. Много павилиони, двата палатки, и дървесни варианти, имат такъв пирамиден покрив. Като най-простата, защото симетричната форма на покрива на палатката има някои предимства. Преди всичко, конструкцията е сравнително лесна, защото за покривните ферми са необходими относително малко усилия и материал. В допълнение, пирамидният покрив е изключително стабилен.

През квадратната форма на покрива и по този начин и площта на пода, пирамидален покривен павилион може да работи леко. Ако искате нещо по-романтично и артистично, може би ще бъдете по-добре с многостранен покрив на палатка.

Многостранен покрив на палатка

Шатровите покриви с няколко наклонени тавана са по-сложни за изграждане, но изглеждат по-фини и по-артистични. В допълнение, павилионът образува по-заоблена основа отдолу, придавайки му по-романтичен, подобен на беседка характер, а зоната за сядане често се оказва по-просторна. Такъв многостранен павилион за покрив на палатка се превръща в идилично място за почивка, особено в комбинация с нежни решетъчни стени, по-късно засадени с цъфтящи увивни растения и извити греди за подпомагане между покривната конструкция и стълбовете.

Лук покрив

Кръглата градинска беседка придава ориенталски вид от покрива с лук. Този тип покрив се характеризира с луковичен свод, който се сближава в средата до точка. Луковите покриви са известни главно от църковната архитектура на големите градове в Близкия изток. В градинските беседки покривите с лук обикновено се държат доста равни с не изпъкнала арка. Ориенталският ефект на покривните павилиони с лук се засилва от кръгла основа и, ако е необходимо, завеси за затваряне на страните.