Къщичката за птици за балкона: най-красивите идеи за изграждане на себе си

Birdhouse привлича много пернати гости на балкона в студения сезон, когато е оборудван със съответно вкусна храна. Разбира се, този красив аксесоар предлага този красив аксесоар отново и отново нов повод за радост. Дадохме конкретни красиви идеи за вас, тъй като можете да изградите своя собствена къща за птици за балкона.

Изграждане на къщичка на сурови клони

Правилно, разбира се, къщата за птици изглежда главно от естествени клони и клонове. Като субстрат, вземете дървена плоча под ръка и изградете малко мечтаната вила на нея.

  • Също така прочетете - най-красивите DIY идеи за балкона
  • Също така прочетете - балкон дизайн: идеи за малкия балкон
  • Прочетете също - покривът за балкон

Вижте събраните преди това парчета дърво, за да се поберат и първо изградете груба рамка за къщичката за птици, която стабилизирате с лепило за дърво (6,49 евро на Amazon *) и винтове. Внимание: Внимавайте да не стърчат остри върхове, които могат да наранят птиците!

Върху готовата рамка поставете останалите клонки и клони отвън, които след това оформят покрива и стените. Накрая украсете къщичката за птици за балкона с мъх и разбира се с топки със синигер.

Обикновена къщичка за птици за саксията

Не е нужно усилено да сглобявате къщичката си за птици на парапета на балкона, можете просто да включите лека конструкция в по-дълбока саксия. За да направите това, първо се нуждаете от вертикална летва, към която завинтвате други по-къси летви във формата на къща.

Такава къща за птици за балкона не трябва да бъде проектирана с много подробности, достатъчна е проста основна форма, състояща се от пода, стената и заострения покрив: Не са ви необходими повече от четири парчета дърво и изправената летва.

Разрешена ли е къща за птици на балкона?

И тъй като в жилищните сгради често има критични съседи, които се оплакват от птичи изпражнения и биха искали да забранят къщата, ето правна бележка:

Храненето на малки птици на балкона обикновено е разрешено от закона, тъй като това се разглежда като така нареченото „отваряне към околната среда“. Ако обаче замърсяването с птичи тор излезе извън контрол и стане опасно за здравето, храненето трябва да бъде спряно.

Това е особено случаят, когато по-големи птици като гълъби и чайки са привлечени във волиерата. Затова използвайте само специална храна за малки пойни птици!

Съвети и трикове Така наречените "автоматични хранилки" предлагат истинска алтернатива на традиционните къщички за птици, те са особено популярни в градските райони. Малките фуражни отвори не привличат големи птици и околната среда остава относително чиста.