Водата от мивката излиза под душа

Канализационните тръби от различни санитарни съоръжения като душ, мивка или тоалетна се събират в даден момент. Например, ако канализацията изтече от умивалника под душа, нещо не е наред в тръбната система.

Запушване на тръбната система като възможна причина

Ако отпадъчните води излизат отново от умивалника под душа, причината често е неадекватно обезвъздушаване на тръбната система или запушване в точка от тръбната система малко по-далеч от канализацията. Грешката възниква особено често, когато например трябва да изхвърлите по-големи количества отпадъчни води или. те трябва да влязат в канализационната система. Подобна ситуация може да възникне по различни начини, например при източване на отпадъчните води от напълно напълнен умивалник. Разбира се, отпадъчните води от други санитарни помещения като ваната също могат да излязат под душа.

  • Прочетете също - По-добра хигиена за мивки без преливане?
  • Прочетете също - Правилното разстояние между стенния смесител и мивката
  • Прочетете също - Мивка без преливане - как работи?

Ако има и силно буболене

Това явление често е придружено от различни шумове. Най-често срещаното нещо, което се споменава, е силно буболене, което ще чуете в този случай. Възможно е също така неприятните миризми да се създадат след канализацията, когато водата в душа се издига или. От дренаж. Това е взаимодействие между различните връзки на отпадъчни води, когато бяха създадени запушвания в определена точка в тръбната система.

Как да намерим и премахнете причината

Първо трябва да проверите дали това се дължи на неделна функционираща вентилация на системата за отпадъчни води. Когато отстранявате неизправности, направете го най-добре, както следва:

  • Намерете точното местоположение с запек, например с изследване на тръбите за отпадъчни води (от специализирана операция)
  • изключват всички други източници на грешка като блокиране в сифона на умивалната каска или тавата за душ, ако е възможно
  • Проверката на канализационните тръби въз основа на често съществуващи ревизионни отвори
  • проверка на вентилацията за цялата канализационна система в къщата

Някои съвети за премахване на източника на грешката

Отстраняването на запушванията в тръбната система може да се извърши, например, със спирала. Ако е необходимо, трябва да потърсите помощта на специализирана компания, която разполага с подходящите инструменти. Но можете да почистите добре канализацията на мивката или душа, за да предотвратите запушване в тези зони.